Διωγμοί: παλιές και νέες ιστορίες thumbnail

Διωγμοί: παλιές και νέες ιστορίες

Περισσότεροι από 45 πολιτιστικοί φορείς, κρατικοί και μη, συνεργάζονται στο πλαίσιο του θεσμού Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς και παρουσιάζουν 65 δράσεις γύρω από την ευρύτερη θεματική των διωγμών, της βίας και της ανεκτικότητας, όπως ενημερώνει, με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.


Μουσική, χορός, θέατρο, εικαστικά, ψηφιακές τέχνες, γκράφιτι, εκθέσεις και ντοκιμαντέρ, κινηματογράφος, θεματικές ξεναγήσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα και βιωματικά εργαστήρια, συνθέτουν το πλούσιο πρόγραμμα, στο οποίο η συμμετοχή είναι δωρεάν για το κοινό.


Για πρώτη φορά φέτος, στο πλαίσιο αυτού του ευρωπαϊκού θεσμού, τρεις κεντρικές διευθύνσεις του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, η Διεύθυνση Μουσείων, η Διεύθυνση Νεώτερου Πολιτιστικού Αποθέματος και Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και η Διεύθυνση Ανάπτυξης Σύγχρονης Δημιουργίας -υπό το συντονισμό της Διεύθυνσης Μουσείων- διοργανώνουν μία σπονδυλωτή εκδήλωση με τίτλο «Διωγμοί: παλιές και νέες ιστορίες».


Σύμφωνα με το υπουργείο, οι παραπάνω διευθύνσεις προτείνουν έναν πολυεπίπεδο τύπο συνέργειας σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, καθώς και σε χώρους πολιτισμού της Αθήνας και του Πειραιά, που στοχεύει στο άνοιγμα των μνημείων και των μουσείων της πόλης στο ευρύ κοινό και στη συνομιλία της πολιτιστικής κληρονομιάς με τη σύγχρονη ζωή.


Η αρχαία και νεότερη πολιτιστική κληρονομιά συναντά τη σύγχρονη δημιουργία μέσα από ένα πλέγμα διαδρομών, που εκτείνονται από τις βόρειες παρυφές της πόλης στο θαλάσσιο μέτωπο της Πειραϊκής, με ιδιαίτερη έμφαση στους τρεις πολιτιστικούς άξονες της Βασ. Σοφίας, Πατησίων και Πειραιώς, καθώς και στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά.


Η υλοποίηση της δράσης «Διωγμοί: παλιές και νέες ιστορίες» βασίστηκε αποκλειστικά στην εθελοντική προσφορά των συμμετεχόντων.


Η δράση των «Διωγμών» θα πραγματοποιηθεί από τις 23 έως τις 25 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο των εορτασμών των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2016. Ο φετινός εορτασμός είναι για δεύτερη φορά αφιερωμένος στο δίπολο Βία και Ανεκτικότητα, με περισσότερες από 130 εκδηλώσεις, που θα υλοποιηθούν σε όλη την Ελλάδα.


Σημειώνεται, ότι το Σαββατοκύριακο του εορτασμού, 24 και 25 Σεπτεμβρίου, η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους και τα δημόσια αρχαιολογικά μουσεία της επικράτειας είναι ελεύθερη. Περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα των εκδηλώσεων, στο yppo.gr και new.culture.gr.

 


 


 


Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X