Η Αθήνα στο μικροσκόπιο του IdeasCity thumbnail

Η Αθήνα στο μικροσκόπιο του IdeasCity

Μια πλατφόρμα ανταλλαγής απόψεων, πάνω στα σημερινά προβλήματα της πόλης της Αθήνας, φιλοδοξεί να αποτελέσει τον Σεπτέμβριο, το IdeasCityΑθήνα, η διοργάνωση που ερευνά το μέλλον των πόλεων, με κινητήριο δύναμη την τέχνη και τον πολιτισμό, με αρωγούς, στην προσπάθεια αυτή, τον Οργανισμό Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ και το NewMuseum Νέας Υόρκης.


Το IdeasCityΑθήνα θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 19-24 Σεπτεμβρίου 2016 στο Ωδείο Αθηνών, το οποίο έχει διαμορφωθεί ανάλογα σε χώρο φιλοξενίας και εργασίας. Οι σαράντα συμμετέχοντες, από 11 χώρες, επιλεγμένοι μεταξύ 1.400 αιτήσεων, θα συνυπάρξουν για πέντε μέρες σε ένα απαιτητικό πρόγραμμα ενημέρωσης και εξοικείωσης με την Αθήνα και ανταλλαγής απόψεων. Στη διάρκεια του προγράμματος, οι συμμετέχοντες του IdeasCityΑθήνα θα ζουν και θα εργάζονται συλλογικά, στους χώρους του Ωδείου Αθηνών, πάνω σε διασταυρούμενους τομείς όπως κοινοτική δραστηριοποίηση, τέχνη, design, τεχνολογία, και την πρακτική εφαρμογή τους στην πόλη. Οι ειδικοί χώροι ύπνου του Ωδείου έχουν σχεδιαστεί από τον Thomas Lommee και η διαμόρφωσή τους για το IdeasCityΑθήνα έγινε υπό την καθοδήγηση του ίδιου και της σχεδιάστριας Αντιγόνης Λέντζος, μέσω workshop.


Το IdeasCity στην Αθήνα θα εστιάσει σε δύο κύριους παράγοντες που επηρεάζουν τις πόλεις: τη ροή των ανθρώπων και τη ροή κεφαλαίων. «Η Αθήνα, ως βασικός γεωγραφικός κρίκος στην αλυσίδα της συνεχώς διευρυνόμενης προσφυγικής κρίσης, αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις, ενώ παράλληλα αντιπροσωπεύει έναν ασφαλή προορισμό, ένα μέρος που ενσωματώνει την ελπίδα και την επιβίωση, έναν τόπο όπου δημιουργούνται νέες πραγματικότητες», αναφέρεται στην ανακοίνωση της διοργάνωσης.


Το πενθήμερο εργασιών ολοκληρώνεται με ένα ολοήμερο συνέδριο, στις 24 Σεπτεμβρίου, που θα είναι ανοιχτό στο κοινό.


Στο συνέδριο θα λάβουν μέρος ομιλητές που έχουν σχέση με την τέχνη, την αρχιτεκτονική, τη χάραξη πολιτικής, τον αστικό χώρο, μεταξύ των οποίων οι Yasar Adanali, John Akomfrah, Sophia Al-Maria, Tania Bruguera, Ναντίνα Χριστοπούλου, Θωμάς Δοξιάδης, Rosanne Haggerty, Γιώργος Πρεβελάκης, Nick Srnicek, Hito Steyerl, Pelin Tan.


 


http://neon.org.gr/gr/event/ideas-city-athens-gr/


 


http://www.ideas-city.org/


 


Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X