Γαρίδες με ντοματίνια, λάιμ και πάπρικα!

<table class="synt" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tbody>
<tr>
<td>
<p><strong>Προετοιμασία </strong>10 λεπτά<br /><strong>Μαγείρεμα </strong>10 λεπτά  <br /><strong>Υλικά για</strong> 4 άτομα</p>
<div class="ylika"><strong>Yλικά</strong>
<p>-1/2 κιλό γαρίδες μεγάλες, φρέσκες ή καταψυγμένες<br />-4 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό<br />-4 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού<br />-1 κουτ. γλυκού πάπρικα<br />-1/2 κουτ. γλυκού κύμινο<br />-2 κουτ. γλυκού κάρυ σε σκόνη<br />-1 κουτ. γλυκού τζίντζερ φρεσκοτριμμένο<br />-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο<br />-1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο</p>
<p><strong>Για τη σαλάτα</strong><br />-4 μικρά αγγούρια κομμένα σε λεπτές ροδέλες<br />-1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες<br />-250γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση<br />-1 χούφτα φύλλα κόλιαντρο φρέσκο</p>
<p><strong>Για τη sauce</strong><br />-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο<br />-1 λάιμ (για το χυμό του)<br />-λίγο αλάτι</p>
</div>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
<div class="clear"> </div>
<p><strong>Εκτέλεση</strong></p>
<p>Σε ένα φαρδύ μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά της μαρινάδας. Kρατάμε μισό φλιτζάνι και με την υπόλοιπη σκεπάζουμε καλά τις γαρίδες αφού πρώτα τις καθαρίσουμε από το κέλυφος. Tις αφήνουμε για μισή ώρα και ύστερα τις ψήνουμε σε δυνατή φωτιά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που έχουμε αλείψει με λίγο λάδι, 4 λεπτά από κάθε πλευρά. Tοποθετούμε τα λαχανικά σε μια πιατέλα και βάζουμε από πάνω τις γαρίδες. Πασπαλίζουμε με τον κόλιαντρο και ραντίζουμε με τη sauce που φυλάξαμε, αφού πρώτα της προσθέσουμε λίγο αλάτι, το χυμό του λάιμ και 2 κουταλιές ελαιόλαδο.</p>
<p><strong>Tip:</strong> H έντονη γεύση του φρέσκου κόλιαντρου δεν αρέσει σε όλους. Σε αυτήν την περίπτωση μπορούμε να τον αντικαταστήσουμε με φρέσκο μαϊντανό.  Mπορούμε να αντικαταστήσουμε τις γαρίδες με δυο φιλέτα κοτόπουλο που θα τα κόψουμε σε μπουκιές, θα τα μαρινάρουμε και θα τα ψήσουμε όπως τις γαρίδες.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.thecookbook.gr">http://www.thecookbook.gr</a></p>

Σχετικά άρθρα