Σχέση από απόσταση: Και αν το αγόρι μου βρει κάποια άλλη;  thumbnail

Κατερίνα, 18 ετών

Σχέση από απόσταση: Και αν το αγόρι μου βρει κάποια άλλη;

Καλησπέρα είμαι 18 ετών. Το πρόβλημα μου είναι το εξής Δίνω πανελλήνιες φέτος και θέλω να είμαι αρκετά συγκεντρωμένη Το επι δύο χρόνια αγόρι μου όμως πέρασε στο πανεπιστήμιο σε άλλη πόλη πράγμα που φυσικά με χαροποιεί  αλλά με αγχώνει τρελά επίσης να σημειωθεί ότι για να πας απο το ενα σημείο στο άλλο απαιτούνται πολυέξοδα αεροπορικά εισιτήρια  Δεν είναι άτομο που θα απατήσει αλλά γενικά θέλει να κάνει ξέφρενη φοιτητική ζωή χωρίς όρους και εμπόδια Το έχουμε συζητήσει και μου έχει πει πως δεν θέλει να χωρίσουμε και πως θα με στηρίζει εναν χρόνο που δίνω πανελλήνιες κάνοντας υπομονή Το όλο σκηνικό όμως γενικά με αποσυντονίζειμε αποσυγκεντρώνει και με φέρνει εκτός προγράμματος Πάντα θα υπάρχουν πιο ωραίες από εσένα και καθώς η σχέση μας δεν είναι και στα καλύτερα της τρέμω στο ενδεχόμενο να ερωτευτεί κάποια άλλη Ακόμη χειρότερο όμως μου φαίνεται το να με κοροιδεύει απο σεβασμό στο ότι κρίνεται το μέλλον μου να σκέφτεται άλλη και να με παραμυθιάζει ότι όλα είναι καλά μεταξύ μας Σκέφτηκα να το τερματίσω αλλά ξέρω ότι δεν είναι λύση γιατί έχω δεθεί τρελά μαζί του αυτά τα 2 χρόνια Από την άλλη έρχεται το μέλλον μου Ο νεανικός έρωτας συγκρούεται με το αίσθημα της ευθύνης Δεν μπορώ να τον σκέφτομαι να είναι συνεχώς έξω Νιώθω όμως πως θα με μισήσει αν του σταθώ εμπόδιο και θα χαλάσει όλο αυτό που δημιουργήσαμε τόσο καιρό αν μείνουμε μαζί Λέμε να ανέβω εγώ κάποια στιγμή μέσα στον χρόνο να τον δω αλλά και πάλι φοβάμαι τι θα συναντήσω όταν πάω Το μόνο σίγουρο είναι ότι τον αγαπάω με όλη μου την καρδιάδεν θέλω να τον χάσω αλλά απο την άλλη στα αλήθεια πρέπει να είμαι συγκεντρωμένη  Αναζητώ μια μέση λύση Βοήθεια

Στο ερώτημά σου απαντά η ψυχολόγος Δήμητρα Φιλοπούλου 


Αγαπητή Αθανασία,


Φαίνεται πως έχεις μπροστά σου μία πολύ απαιτητική χρονιά με δυσκολίες από πολλά μέτωπα.


Οι σχέσεις από απόσταση είναι εξ’ ορισμού δύσκολες, αλλά δεν είναι ακατόρθωτες. Για κάθε μία λυπητερή ιστορία που θα ακούς, θα έρχεται και μία με ευτυχισμένο τέλος. Ακόμα, σκέψου πως και στην ίδια πόλη να ήσασταν, η δική σου προετοιμασία για τις εξετάσεις και η δική του φοιτητική ζωή θα σας έβγαζαν εκτός ρυθμού.


Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την απιστία. Είτε είσαι δίπλα στον άνθρωπο σου, είτε σας χωρίζουν μίλια. Αυτό που σίγουρα καταδικάζει μία σχέση είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης. Αργά αλλά σταθερά θα διαβρώσει ότι όμορφο νιώθεις για το αγόρι σου. Η εμπιστοσύνη σε μία σχέση είναι πολύ σημαντικός παράγοντας. Η απόσταση δρα καταλυτικά και ενισχύει αμφιβολίες, οπότε προσπάθησε να τις ξεδιαλύνεις πριν φύγει. Από την άλλη, πιστεύεις ότι σου μένει πιστός μόνο επειδή είναι κοντά σου και τον ελέγχεις;


Το άγχος και η στεναχώρια σου δεν προσφέρουν τίποτα, ούτε σε σένα ούτε και στην σχέση σου. Αποδέξου ορισμένα πράγματα έτσι ώστε να διευκολύνεις την ψυχική σου ηρεμία: αυτή τη χρονιά ενώ εσύ θα πρέπει να πέσεις με τα μούτρα στο διάβασμα, το αγόρι σου θα απολαμβάνει την ξεγνοιασιά, θα κάνει καινούργιες παρέες, θα γνωρίσει νέα άτομα. Μπορεί η ζωή σας να μοιάζει πως κινείται προς αντίθετες κατευθύνσεις αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορείτε να συμπορευτείτε. Εσύ με το να ακούς και να χαίρεσαι για τις καινούργιες εμπειρίες του φίλου σου, και εκείνος με το να σου σταθεί στην προετοιμασία για τις εξετάσεις.


Ταυτόχρονα θα πρέπει να τιθασεύσεις τις δικές σου ανασφάλειες. Με το αγόρι σου σε άλλη πόλη, θα είναι δύσκολο να σε καθησυχάζει άμεσα και αποτελεσματικά. Έτσι, η επιβεβαίωση που θα παίρνεις μπορεί να μην σου καλύπτει την αγωνία που σου έχει δημιουργηθεί τη δεδομένη στιγμή. Επίσης, αν η αγωνία σου σε οδηγεί στο να ζητάς διαρκώς επιβεβαίωση, αυτό μπορεί να δημιουργήσει ραγίσματα στον ιστό της σχέσης. Κάνε μία έξτρα προσπάθεια να ξεχωρίζεις αν κάτι είναι πραγματικός λόγος για άγχος ή αν είναι προϊόν της δικής σου ανασφάλειας.


Αυτή την περίοδο δεν υπάρχει λόγος να πάρεις δραστικές και τελεσίδικες αποφάσεις. Ορίστε από κοινού μια δοκιμαστική περίοδο για να δείτε πως σας φαίνεται η σχέση εξ αποστάσεως. Δοκιμάστε τα μέσα που σας παρέχουν τα κοινωνικά δίκτια και οι εφαρμογές σε κινητά τηλέφωνα και υπολογιστές για να επικοινωνείτε. Κάντε σχέδια για την επίσκεψη σου. Δες πως επηρεάζεται το διάβασμα σου και συζητήστε πως μπορείτε να βοηθήσετε ο ένας τον άλλον. Στο τέλος αυτής της περιόδου, κάντε μία ακόμα ειλικρινή συζήτηση για το πώς βιώνετε τη σχέση σας με τα καινούργια δεδομένα.


Το μόνο σίγουρο είναι ότι όντως τώρα είναι η ώρα να επικεντρωθείς στον εαυτό σου και στον στόχο σου. Είναι η ώρα να βάλεις εσένα πρώτη. Το αγόρι σου έχει μόλις βγει από τη διαδικασία των εξετάσεων και μπορεί να καταλάβει τι έχεις μπροστά σου. Ζήτησε σου να σε διευκολύνει με το να είναι πάντα ειλικρινής απέναντι σου, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να κάνεις δεύτερες σκέψεις.


Προτεραιότητα έχεις εσύ και ο στόχος σου. Καλό κουράγιο με το διάβασμα και καλή επιτυχία σου εύχομαι!


 


 


 [fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X