Μετά τα 30 είσαι ο ωροσκόπος σου: Μύθος ή Πραγματικότητα; thumbnail
Η απάντηση στο μόνιμο και χρόνιο ερώτημα των ενδιαφερομένων, είναι ότι φυσικά και πρόκειται για μύθο. Είμαστε και το Ζώδιο και ο Ωροσκόπος μας, από την στιγμή της γέννησης μας...

Μετά τα 30 είσαι ο ωροσκόπος σου: Μύθος ή Πραγματικότητα;

Η απάντηση στο μόνιμο και χρόνιο ερώτημα των ενδιαφερομένων, είναι ότι φυσικά και πρόκειται για μύθο. Είμαστε και το Ζώδιο και ο Ωροσκόπος μας, από την στιγμή της γέννησης μας. Επειδή όμως λένε πως «όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά» ας δούμε παρακάτω πως ακριβώς βγήκε αυτή η φήμη και τι ακριβώς συμβαίνει σε αυτή την κρίσιμη ηλικία των 30.


 


Ο ρόλος του Ωροσκόπου


Το ζώδιο μας, το ζώδιο στο όποιο ανήκει ο Ήλιος μας δηλαδή, καθορίζει τον χαρακτήρα και  την προσωπικότητα μας. Ο ωροσκόπος μας, η ακμή του 1ου μας οίκου δηλαδή στον αστρολογικό μας χάρτη, είναι η συμπεριφορά μας, η εμφάνιση μας, αυτό που προσπαθούμε να δείξουμε στους άλλους για τον εαυτό μας, άρα αυτό που θέλουμε να γίνουμε και να είμαστε, άρα τις πραγματικές προσωπικές μας ανάγκες και επιθυμίες. Με λίγα λόγια ο Ωροσκόπος είναι το μονοπάτι που χρειάζεται να διανύσουμε, για να βρούμε τον Ήλιο μας.


Η προσωπική ωρίμανση


Οι ανάγκες και επιθυμίες αλλάζουν φυσικά με τη πάροδο των χρόνων.  Ειδικά από την παιδική ηλικία, στην εφηβική και ύστερα στην μεταβατική δεκαετία των 20, οι αλλαγές των αναγκών μας και των επιθυμιών μας είναι θεαματικές. Είναι λοιπόν απόλυτα ανθρώπινο και φυσιολογικό στην ηλικία κοντά στα 30, να σταθεροποιηθούν, να ωριμάσουν και να είναι πιο συνειδητοποιημένες. 
Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι ξαφνικά γινόμαστε ο ωροσκόπος μας, αλλά ότι η φύση του ωροσκόπου είναι πλέον έτοιμη να εκφραστεί με τον σωστό τρόπο. 

Αν ίσχυε ότι είμαστε ο Ωροσκόπος μας μετά τα 30, θα μπορούσαμε εύκολα να πούμε ότι π.χ. στην παιδική ηλικία είμαστε ο Ήλιος μας (το αληθινό μας «είναι», ο χαρακτήρας και η καθαρή μας προσωπικότητα), στην εφηβεία ο Άρης μας (δυναμικότητα, νεύρα, σεξουαλική αναζήτηση, ανταγωνιστικότητα κάθε είδους και ορμητικότητα), η Αφροδίτη και ο Δίας μας στην δεκαετία των 20 (βελτίωση εμφάνισης, έρωτας, σχέσεις, οικονομική καταξίωση και ασφάλεια, προσωπική επέκταση και στόχοι που θέλουμε να πετύχουμε) ή η Σελήνη μας μετά τα 40 (Συναισθηματική και ψυχική πληρότητα, μαθήματα από το παρελθόν, σπίτι και οικογένεια). 
Φυσικά τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύει ουσιαστικά, αφού όλοι οι πλανήτες στο γενέθλιο χάρτη μας συνεργάζονται ή κοντράρονται από την στιγμή που γεννιόμαστε. Απλά κάποιες φορές ενεργοποιούμε και επικεντρωνόμαστε σε κάποια στοιχεία του εαυτού μας, ανάλογα με την κατάσταση και την περίοδο της ζωής μας που βρισκόμαστε.


Ο Κρόνος και η ηλικία των 30


Κι όμως στην ηλικία των 27 με 30, συμβαίνει ένα πολύ σημαντικό αστρολογικό γεγονός, το οποίο όντως μας ωριμάζει, μας σοβαρεύει και μας κάνει να συνειδητοποιούμε τις πραγματικές μας ανάγκες και επιθυμίες, που όπως είπαμε εκφράζονται από τον Ωροσκόπο και αυτό αποτελεί άλλον ένα λόγο παρανόησης της φήμης «Είμαι ο Ωροσκόπος μου μετά τα 30.» Το αστρολογικό αυτό γεγονός λοιπόν λέγεται Επιστροφή Κρόνου, δηλαδή όταν ο Κρόνος συναντάει τη θέση που βρισκόταν τη στιγμή που γεννηθήκαμε. 

Η Επιστροφή του Κρόνου αποτελεί αστρολογικά την πραγματική ενηλικίωση του ατόμου. Γεγονότα και καταστάσεις, πολλές φορές επίπονες και απογοητευτικές, μας αναγκάζουν να αναλάβουμε ευθύνες, να «κόψουμε» κάποιους ανθρώπους από την ζωή μας (λένε ότι οι φιλίες που μένουν μετά τα 30, μένουν και για πάντα), να σοβαρευτούμε και να προσγειωθούμε στον έρωτα (χωρισμός, γάμος, συγκατοίκηση) κτλ. Εκεί είναι και η στιγμή που πιθανόν να ενεργοποιήσουμε τον Ωροσκόπο μας, ώστε να δούμε πραγματικά τι επιθυμούμε και τι χρειαζόμαστε στη ζωή μας.


Προοδευμένο Ωροσκόπιο και η ηλικία των 30


Σύμφωνα με τη Προοδευτική Αστρολογία, μέχρι τα 30 μας έχουμε «αλλάξει» Ωροσκόπο αλλά και Ήλιο και δεχόμαστε πλέον επιρροές από τα επόμενα ζώδια. Π.χ. Ένας Ταύρος με Ωροσκόπο Λέων, μέχρι τα 30 του (η ακριβής ηλικία που γίνεται η αλλαγή, εξαρτάται από τις μοίρες του Ήλιου και της ακμής του 1ου οίκου αντίστοιχα) θα αρχίσει να δέχεται επιρροές στον χαρακτήρα, στη συμπεριφορά του αλλά και στη πορεία της ζωής του γενικότερα, σαν να είναι Δίδυμος με Ωροσκόπο Παρθένο! Αυτό φυσικά, σύμφωνα με τη θεωρία της Προοδευτικής Αστρολογίας, επίσης αλλάζει τις επιθυμίες και τις ανάγκες μας. Άλλη μία αλλαγή λοιπόν γύρω στα 30 μας χρόνια ή λίγο πιο πριν.


 
Όπως και να έχει, σε καμιά περίπτωση δεν γινόμαστε ο Ωροσκόπος μας μετά την ηλικία των 30 ετών. Είναι εξίσου σημαντικός σε όλες τις ηλικιακές φάσεις της ζωής μας, απλά διαφορετικά προβεβλημένος κάθε φορά, από εμάς τους ίδιους!


 


ΠΗΓΗ: http://www.oroskopos.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X