Κλέλια Χατζηιωάννου: Ποια είναι η εφοπλίστρια που έσωσε το "Χαμόγελο του Παιδιού"  thumbnail
Η περιουσία που φτάνει τα 1,2 δις και οι μυθικές της σχέσεις της με τους γαλαζοαίματους της Ευρώπης

Κλέλια Χατζηιωάννου: Ποια είναι η εφοπλίστρια που έσωσε το "Χαμόγελο του Παιδιού"

Έχει βοηθήσει στο παρελθόν χωρίς τυμπανοκρουσίες αρκετές οικογένειες με οικονομικά προβλήματα. Η Κλέλια Χατζηιωάννου, της γνωστής οικογένειας έδειξε έμπρακτά την ευαισθησία της, πλήρωσνοντας τελικά τον ΕΝΦΙΑ που αναλογούσε στο "Χαμόγελο του Παιδιού". Η είδηση κυκλοφόρησε πρώτα στο Facebook και το πόσο που πλήρωσε η "πριγκίπισσα των τάνκερ" ανερχόταν στα 57.313,31 ευρώ. Ο πατέρας που ξεκίνησε από το μηδέν και έγινε "βασιλιάς των τάνκερ"


Η οικογένεια Χατζηιωάννου ξεκίνησε από το μηδέν και σήμερα είναι μια από τις πλουσιότερες οικογένειες Ελλήνων και Κυπρίων εφοπλιστών και επιχειρηματιών. Ο πατριάρχης της οικογένειας, ο Λουκάς Χατζηιωάννου, ο «βασιλιάς των τάνκερ» ήταν πρωτότοκος γιος μιας εμπορικής, πολύτεκνης οικογένειας 12 παιδιών και ιδρυτής μιας πλέον οικονομικής αυτοκρατορίας.Ο Λουκάς Χατζηιωάννου και η Νέδη Χατζηιωάννου 


Τα σχέδια του να ακολουθήσει ακαδημαϊκή καριέρα έπεσαν στο κενό μετά από ένα λάθος στο Ληξιαρχείο: αντι να δηλωθεί η ημερομηνία γεννησής του δηλώθηκε η μέρα που βαπτίστηκε, οπότε οι διαδικασίες αλλαγής καθυστέρησαν και δεν κατάφερε να γίνει δεκτός. Ασχολήθηκε όμως με το εμπόριο, αρχικά σε ένα θείο του που πουλούσε υφάσματα και σιγά σιγά έγινε το αφεντικό. Όταν ένας θείος του έστειλε στην οικογένεια δέρματα και λάστιχα αυτοκινήτων για το μαγαζί του παππού στη Λευκωσία, άνοιξαν μαγαζί στη Λεμεσό. Όταν ο θείος ήρθε στην Κύπρο για να τους δει, ο Λουκάς τού ζήτησε να του βρει δουλειά στην Αφρική. 


Αποτέλεσμα εικόνας για λουκας χατζηιωαννου σπιτι


Στη Σαουδική Αρβία φτιάχνουν ένα βυρσοδεψείο και υποδηματοποιείο. Όταν ο θείος του πέθανε από καρδιακή προσβολή, η περιουσία μοιράστηκε στον πατέρα τού Λουκά και τα έξι αδέλφια του θείου του. Του έδωσαν μόνο 1200 λίρες για τον ενάμιση χρόνο που είχε εκεί ως μέτοχος. Αντί να συνεχίσει στο εμπόριο, χρησιμοποίησε τις γνωριμίες του με τον πρίγκιπα και με υπουργούς της χώρας τον βοήθησαν να πάρει βασιλική άδεια για να κάνει δουλειά στο όνομά του. Άνοιξε ένα μικρό γραφείο και στη συνέχεια έγινε ναυτιλιακός πράκτορας. 


Αποτέλεσμα εικόνας για λουκας χατζηιωαννου σπιτι


Ο Λουκάς Χατζηιωάννου με τα παιδιά του Πόλυ, Κλέλια και Στέλιο συντάσσει τη διαθήκη του (1997)


 Το 1959 σε ηλικία μόλις 31 ετών αποφάσισε να ασχοληθεί με τον εφοπλισμό. Σιγά σιγά, μέχρι το 1995 η εταιρεία είχε αγοράσει περισσότερα από 140 πλοία. Τα παιδιά του, που απέκτησε με τη γυναίκα του Νέδη, ο Στέλιος και ο Πόλυ,  ιδρύουν τις δικές τους ναυτιλιακές εταιρείες ήδη πριν σταματήσει τις ενεργειές της η Troodos από το 2000. Στις εταιρίες συμμετέχει και η Κλέλια. 


Ποια είναι η Κλέλια Χατζηιωάννου: Ο γάμος στα 19 της, ο Αλβέρτος και πώς βοηθά τα χρόνια της κρίσης. 


Η Κλέλια Χατζηιωάννου είναι σήμερα 45 ετών και απασχόλησε ιδιαίτερα τόσο με τις συνεχείς εμφανίσεις της σε κοσμικές εκδηλώσεις αλλά και με την προσωπική της ζωή. Μαζί με τον πατέρα της έτοιμοι να αναχωρήσουν για εκδήλωση του πρίγκιπα του Μονακό


Το Ιανουάριο του 1990, σε ηλικία μόλις 19 ετών, παντρεύεται το γιο του Χιώτη εφοπλιστή Νίκου Φράγκου, τον Γιάννη. Όλοι τότε έχουν να θυμούνται τη χλιδάτη τελετή στο «Intercontinental» : υψηλοί προσκεκλημένοι, πολυτελή αυτοκίνητα και τη νύφη να φτάνει με στόλο Rolls Royce αλλά και ακριβή σαμπάνια η οποία έρεε άφθονη. Το ζευγάρι εγκαταστάθηκε στο σε μια έπαυλη στο Παλαιό Ψυχικό, ιδιοκτησίας της Κλέλιας, όπως και ιδιοκτησίας της οικογένειας Χατζηιωάννου θα είναι ένα ακόμα σπίτι στο Κεφαλάρι, ένα εξοχικό στη Χίο και διαμερίσματα σε Μονακό και Λονδίνο. Ο πατέρας της τότε ήθελε τα καλύτερα για την μονάκριβη κόρη του και διακινεί  μέσω εμβασμάτων (9 στο σύνολο) 49 εκατ. δολάρια με αποδέκτες δύο εταιρείες που έχει ιδρύσει ο γαμπρός του, τις «Seaway Maritime SA» και «Permar Transport SA», με έδρα τον Παναμά. Οπότε πλέον η εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του γαμπρού του είναι δεδομένη. 


Αποτέλεσμα εικόνας για κλελια χατζηιωαννου ιωαννης φραγκος


Τα δεδομένα αλλάζουν όμως δύο χρόνια μετά όταν το ζευγάρι χωρίζει. Η Κλέλια υποπτεύεται για τον άντρα της ότι για εξωσυζυγικές σχέσεις, φωτογραφίζοντας τη γραμματέα του, ενώ παράλληλα τα οικονομικά της εταιρείας του επιδεινώνονται. Το 1994 ο Γιάννης Φράγκος φεύγει από το σπίτι και αυτό που ακολουθεί το παρακολουθεί όλος το εφοπλιστικός κόσμος της χώρας. Για 17 ολόκληρα χρόνια μαίνονται οι δικαστικές διαμάχες μεταξύ των οικογενειών. Η Κλέλια Χατζηιωάννου παίρνει πίσω την… προίκα της μιας και ο πρώην συζυγός της καλείται να δώσει πίσω 100.000.000 δολάρια στην οικογένεια. 


Αποτέλεσμα εικόνας για κλελια χατζηιωαννου ιωαννης φραγκος


Μετά το χωρισμό τους βέβαια η Κλέλια δεν έμεινε στο… σπίτι της. Αν και για λίγο καιρό αποξενώθηκε, ακολούθησαν τα λαμπερά πάρτι αλλά και τα εξώφυλλα και οι συνανστροφές της με τους γαλαζοαίματους της Ευρώπης. Παράλληλα όμως, έδειχνε από τότε την ευαίθητη πλευρά της, καλύπτοντας ανάγκες συνεργατών της και βοηθώντας ορφανά και φτωχές οικογένειες. 


Αποτέλεσμα εικόνας για κλελια χατζηιωαννου 2004


Από το 2004 και με τους Ολυμπιακούς Αγώνες άρχισαν να πληθαίνουν οι εμφανίσεις τους με τον πρίγκιπα Αλβέρτο του Μονακό ο οποίος ήταν πλέον ο επίσημος συνοδός της. Όλοι τότε έλεγαν πως η φιλία τους είχε εξελιχθεί σε κάτι ερωτικό όμως η ίδια το χειρίστηκε με λεπτότητα και συνεχίζοντας το πολιτιστικό της έργο. 


Αποτέλεσμα εικόνας για κλελια χατζηιωαννου αλβερτος


Οι φημες φούντωσαν ακόμα περισσότερο όταν σε μια δεξίωση στην υπερπολυτελή θαλαμηγό «Clelia II»  η χημεία τους ήταν δεδομένη και χόρευαν όλο το βράδυ χωρίς διακοπή. Το ίδιο βράδυ, ο Απόστολος Γκλέτσος είχε φωτογραφηθεί δίπλα της. Λίγο αργότερα παίρνει την απόφαση να φύγει από το Μονακό, όπου και διέμενε μόνιμα, και να επιστρέψει στην Ελλάδα. Όταν έγινε γνωστός ο γάμος του Αλβέρτου με την κολυμβήτρια Σαρλίν Γουίτστοκ, η ίδια δεν πήρε πρόσκληση ενώ δήλωσε ότι «Φυσικά δεν θα πήγαινα. Και ειλικρινά δεν με νοιάζει που δεν με κάλεσε… Άλλωστε κι εγώ δεν θα τον καλέσω στο δικό μου γάμο».Με την έλευση της κρίσης, προτίμησε να κρατήσει χαμηλό προφίλ. Σταμάτησε τις δεξιώσεις στη πολυτελή θαλαμηγό, τα  καλέσματα στο σπίτι, τις δημόσιες εμφανίσεις, τις φωτογραφίσεις με πολυτελή και υψηλού γούστου ρούχα και αξεσουάρ. Η ζωή της είναι ανάμεσα σε Μονακό και Παρίσι. 


Αποτέλεσμα εικόνας για κλελια χατζηιωαννου αλβερτος


Συνεχίζει βέβαια να βοηθά έμπρακτά, με το ίδρυμα «Λούκας Χατζηιωάννου» με υποτροφίες, δωρεές για ιατρική έρευνα, αλλά και ιατρική φροντίδα σε άτομα, σε ακαδημαϊκά ιδρύματα και πολιτισμικούς φορείς. Έχει φυσικά και το δικό της Κοινωφελές Ιδρυμα «Κλέλια Χατζηιωάννου» που από το 2006 επιβλέπει η ίδια τη χορήγηση υποτροφιών για μεταπτυχιακά Ελλήνων και Κυπρίων σε Ιατρική, Ψυχολογία, Φιλοσοφική, Ιστορία της Τέχνης για τα κολοσσιαία πανεπιστήμια των ΗΠΑ και της Βρετανίας. Ο θάνατος του πατέρα της, το 2009, τη σημάδεψε για πάντα.Η προσωπική της περιουσία εκτιμάται περίπου στα 1,2 δισ. δολάρια. Περνά τη μέρα της στον πύργο της Κηφισιά. Η πιο αγαπημένη της ταινία είναι ακόμα η «Φαντασία» και ήρωάς της ο Μίκυ Μάους ως μαθητευόμενος μάγος. Λατρεύει την τέχνη και γι' αυτό μέσα στο σπίτι-κόσμημα που ανήκε στον Χαρίλαο Τρικούπη, υπάρχουν δημιουργίες του Πικάσο και του Τσαρούχη, αλλά κι ένα γλυπτό του Ροντέν ανεκτίμητης αξίας. Και ακούει Βάγκνερ. Η Πινακοθήκη Κλέλιας Χατζηιωάννου στην Κηφισιά


Κλέλια και Πόλυς Χατζηιωάννου: Ο επίγειος θερινός παράδεισός τους


Το συγκρότημα κατοικιών στην περιοχή ανάμεσα στη Σαρωνίδα και το Λαγονήσι της Κλέλιας και του Πόλυ


[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X