Θέλω να χάσω κιλά αλλά κυρίως το λίπος από προσαγωγούς και κοιλιά.  thumbnail

Η ΝΕΦΕΛΗ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ ΤΟΥ BORO.GR

Κάνεις γυμναστική αλλά πρέπει να το ορίσουμε. Για παραδειγμα ίσως χρειαστέις 3 φορές την εβδομάδα αερόβια άσκηση και στοχευμένες ασκήσεις στα σημεία που επιθυμείς να χάσεις πόντους...

Θέλω να χάσω κιλά αλλά κυρίως το λίπος από προσαγωγούς και κοιλιά.

Αναγνώστρια μας ρωτά: Γειά σας με λένε Νεφέλη και είμαι 13 ετών Το ύψος μου είναι 167 εκατοστά και το βάρος μου 61 κιλά Θέλω να χάσω κάποια κιλά αλλά αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι να χάσω όλο το λίπος που έχω στα πόδια ειδικά στους προσαγωγούς αλλα και στην κοιλιακη χωρα Είμαι αρκετά γυμνασμενη και προσέχω όσο μπορώ την διατροφή μου Κανω τέννις 2 φορές την εβδομάδα και τις άλλες μέρες όταν μπορώ περπατάω για λίγο Αυτό που ζητάω είναι να κανω ένα ωραίο αδύνατο σώμα που να μπορώ να φοράω ότι θέλω Πως μπορώ να το πετύχω αυτό Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας


Στο ερώτημα απάντησε η Άννα Παπαγεωργίου, Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Αγαπητή  Νεφέλη 

 

Φαντάζομαι ότι έχεις μπει γρήγορα στην εφηβεία και αυτό το αποδυκνείει το σώμα σου. 

Η κατανομή του λίπους είναι προκαθορισμένη από τα γονίδιά σου. Ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι αν εσύ διαφωνείς με την εικόνα  σου φυσικά και μπορέις να το αλλάξεις πάντα σε φυσιολογικά όρια και με την σωστή μεθοδολογία πάντα.

 

Κάνεις γυμναστική αλλά πρέπει να το ορίσουμε. Για παραδειγμα ίσως χρειαστέις 3 φορές την εβδομάδα αερόβια άσκηση και στοχευμένες ασκήσεις στα σημεία που επιθυμείς να χάσεις πόντους. Η συχνότητα και οι επαναλήψεις σε κάθε άσκηση παίζουν ρόλο στη διαμόρφωση του σώματος.

 

Εισαι αρκετά νέα και αν εξακολουθήσεις την καθημερινή άσκηση και διατροφή τότε σίγουρα θα πετύχεις το αποτέλεσμα, δεδομένου ότι έχεις πολύ σωστά εστιάσει στα συγκεκριμένα σημεία που χρειάζεται να δουλευτούν με εξειδικευμένο πρόγραμμα ασκήσεων σε συνδυασμό με αερόβια άσκηση καθημερινά ή τουλάχιστον 3-4 φορές την εβδομάδα από 1.5 εως 2 ώρες.

 

Καλή  συνέχεια !!!! 

 

 
Δρ.Άννα Παπαγεωργίου
PhD, Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος,Ιατρική Σχολή Πανεπιστήμιο Αθηνών
Καθ.Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού
Επ.Υπεύθυνη προγραμμάτων προαγωγής της υγείας "ΕΥΡΩΣΤΙΑ"

Επικοινωνία:2106827284[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X