Πώς τα εργαλεία styling καταστρέφουν τα μαλλιά σου μέρα με τη μέρα  thumbnail

Πώς τα εργαλεία styling καταστρέφουν τα μαλλιά σου μέρα με τη μέρα

Το ότι καταστρέφεις χωρίς να το γνωρίζεις τα μαλλιά σου δεν είναι κάτι που το ακούς πρώτη φορά. Άσε που φυσικά δε χρειάζεται να σημειώσω τη ζημιά που κάνουν το πιστολάκι, το ισιωτικό και το σίδερο για μπούκλες στην τρίχα σου. Το χειρότερο βέβαια είναι ότι γνωρίζεις πως κάνεις κακό στα μαλλιά σου όμως συνεχίζεις και τα ταλαιπωρείς με τη θερμότητα. 


Ορισμένες από εσάς δε μπορείτε να φανταστείτε τη ζωή σας χωρίς να ισιώσετε τα μαλλιά σας, όμως ίσως αλλάξετε γνώμη όταν διαβάσετε και συνειδητοποιήσετε πως όλα τα θερμά σύνεργα για το styling καταστρέφουν την τρίχα και με πολύ ύπουλο τρόπο, όπως θα διαβάσεις και παρακάτω. Πριν πεις ότι δεν ξανακουμπάς…. πιστολάκι, απλώς να σου υπενθυμίσω ότι υπάρχουν και άλλοι τρόποι να ισιώσεις ή να κάνεις μπούκλες τα μαλλιά σου, αρκεί να κάνεις μια καλή αναζήτηση στο Youtube ή το Pinterest. 


1. H θερμότητα καταστρέφει την τρίχα σου από μέσα 


Όταν βάζεις στα μαλλιά σου θερμότητα υψηλότερη των 100 βαθμών Κελσίου, τα μαλλιά σου ακόμα κι αν δεν το βλέπεις καταστρέφονται σιγά σιγά. Δεν το καταλαβαίνεις αμέσως, αλλά χρόνο με το χρόνο θα γίνονται εύθραυστα. Οπότε αν δεν το φροντίσεις, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να σπάει η τρίχα σου, γιατί τα περισσότερα προϊόντα έχουν υψηλή θερμοκρασία. 


2. Η τρίχα καίγεται όταν επιμένεις σε συγκεκριμένα σημεία 


Να θυμάσαι πως κάθε φορά που κάνεις τα μαλλιά σου μπούκλες με το ζεστό μηχάνημα, θα πρέπει πάντα να κινείται το χέρι σου και να μην επιμένεις σε διάφορα σημεία, διαφορετικά θα έχεις… ατυχήματα. Σίγουρα αν δεις το βίντεο αυτό  θα καταλάβεις ακριβώς τι εννοώ. Για να μην σου μείνουν λοιπόν τα μαλλιά στα… χέρια, μην κρατάς το ζεστό μηχάνημα σε ένα σημείο για παραπάνω από δέκα δευτερόλεπτα. Αν έχεις τη δυνατότητα, χαμήλωσε τη θερμοκρασία. 


3. Η θερμότητα "κλέβει" από τα μαλλιά σου την φυσική τους υγρασία 


Ως πρώτη ύλη, τα ισιωτικά μηχανήματα χρησιμοποιούν την υγρασία των μαλλιών σου για να τα αναδιαμορφώσουν και να πετύχουν την αλλαγή που επιθυμείς. Αυτό σημαίνει πως όση υγρασία έχουν κρατήσει, εξατμίζεται λόγω της θερμότητας. Eπομένως σταδιακά τα μαλλιά σου ενδέχεται να χάσουν τη ζωντάνια τους, οπότε περιόρισε τη χρήση τους. 


4. Aπό τη θερμότητα αποκτάς ψαλίδα 


Είναι ίσως το πιο συχνό φαινόμενο που συμβαίνει όταν χρησιμοποιείς πολύ συχνά τη θερμότητα στα μαλλιά σου οπότε δε θα πω πολλά. Αν αναρωτιέσαι γιατί οι άκρες σου είναι και αυτές που έχουν συσσωρευμένη τη ζημιά στα μαλλιά σου, η απάντηση είναι ότι έχουν τη μικρότερη σύνδεση με τους αδένες σου, οπότε είναι ολίγον τι… νεκρά. Όμως αν τα τριμάρεις συχνά και περιορίσεις τη χρήση του ισιωτικού, μπορείς να αποφύγεις την μεγάλη ζημιά. 


5. Η θερμότητα καταστρέφει του θύλακες της τρίχας 


Τι συμβαίνει όταν οι θύλακες της τρίχας σου έχουν αρχίσει να καταστρέφονται; Σημαίνει πως τα καινούρια μαλλιά που βγαίνουν είναι ήδη ταλαιπωρημένα. Άλλωστε το κρανίο σου είναι μια ευαίσθητη περιοχή οπότε αν φέρνεις πολύ κοντά σε αυτό το θερμαντικό εργαλείο, μάλλον δε θα κάνει και τόσο καλό στα μαλλιά σου. 


6. "Ψήνουν" τη βρωμιά στα άλουστα μαλλιά 


Τα ισιωτικά και τα μηχανήματα για μπούκλες λειτουργούν καλύτερα σε καθαρά και στεγνά μαλλιά. Διότι αν βάλεις τη θερμότητα σε βρόμικά ή άλουστα μαλλιά, η ζημιά που δημιουργείται σε αυτά είναι μεγαλύτερη. Βέβαια, σύμφωνα με τους κομμωτές, το ιδανικό είναι να χρησιμοποιήσεις τα εργαλεία αυτά μια μέρα μετά το λούσιμο αντί για ακριβώς μετά. 


7. Το πιστολάκι κάνει όλη τη ζημιά 


Είμαι σίγουρη ότι δεν το περίμενες αυτό, αλλά το πιστολάκι κάνει μεγάλη ζημιά στα μαλλιά σου. Αυτό συμβαίνει γιατί στεγνώνει το νερό που υπάρχει στα μαλλιά σου αλλά και την καλή υγρασία που κρατά την τρίχα σου ενυδατωμένη. Εν τέλει, ξηραίνει τα μαλλιά σου μέρα με τη μέρα που σημαίνει ότι μπορεί να οδηγήσει σε σπάσιμο της τρίχας και ψαλίδα. Θα μου πεις δεν είναι ρεαλιστικό να μην το χρησιμοποιείς καθόλου, ειδικά το χειμώνα, όμως μπορείς να χαμηλώσεις τη θερμοκρασία. 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X