Ο εργατολόγος Δημήτρης Μουσελίμης σας απαντά thumbnail
Ο εργατολόγος Δημήτρης Μουσελίμης σας απαντά

Ο εργατολόγος Δημήτρης Μουσελίμης σας απαντά

Ο συνεργάτης μας Εργατολόγος – Δικηγόρος Δημήτρης Μουσελίμης (www.e-syntaxi.gr)  απάντησε στα ερωτήματά σας

ΕΛΕΑΝΑ: ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΘΑ ΘΕΛΑ  ΝΑ ΜΑΘΩ   ΚΑΤΙ , ΕΙΜΑΙ 58 ΧΡΟΝΩΝ ΜΕ 30 ΕΤΗ ΕΝΣΗΜΑ ΣΤΑ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ , ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΠΟΙΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ   ΑΛΛΑ ΔΕ  ΠΟΛΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑ … ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΗ ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟ ΠΟΛΙ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΟΥ …..  ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ….


ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Με 40 έτη ασφάλισης σε ηλικία 62 ετών δικαιούστε πλήρη σύνταξη.Για την συμπλήρωση των 40 ετών  μπορείτε να προβείτε και σε αναγνώριση πλασμτικού χρόνου ασφάλισης.


ΘΕΟΔΩΡΟΣ Εργαζομαι ανελιπως απο 155 1986 με ασφαλιση ΙΚΑ Στις 04102014 η συζυγος μου απεβιωσεμε ασφαλιση ΤΣΑΥ εχουμε παιδι που κατα την ημερομηνια θανατου ηταν ανηλικο σε τι ηληκια μπορω να παρω συνταξη χηρειας


ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Πρέπει να μας δώσετε περισσότερες πληροφορίες. Από τον Οκτώβριο του 2014 δεν έχετε καταθέσει ακόμη αίτηση για σύνταξη χηρείας; Δικαιούστε κανονικά σύνταξη και οι δύο (επιζών σύζυγος και ανήλικο τέκνο) άμεσα. Αν δεν έχετε καταθέσει αίτηση από το 2014 έχετε χάσει αναδρομικά από την σύνταξη.


ΚΑΝΕΛΛΑ : ΕΧΩ ΑΠΟ TO 1974 ΣΤΟ ΙΚΑ 1600 ΕΝΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ 1990 ΜΕ ΛΙΓΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΕΧΩ 17 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΤΕΒΕ ΕΙΜΑΙ 62 ΧΡΟΝΩΝ ΠΟΤΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΕΙΩΜΕΝΗ .


ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Θα καταθέσετε αίτηση για χορήγηση σύνταξης στον ΟΑΕΕ. Το αίτημα θα απορριφθεί και θα παραπεμφθεί στο ΙΚΑ. Αν μέχρι 31/12/2010 είχατε συμπληρώσει 4500 ημέρες ασφάλισης σε ΙΚΑ και ΟΑΕΕ και είχατε τουλάχιστον 100 ημέρες ασφάλισης ανά έτος την πενταετία πριν το 2010 και με δεδομένο ότι είχατε ήδη συμπληρώσει και το 55ο έτος της ηλικίας μέχρι 31/12/2010 (γεννημένη το 1954) το ΙΚΑ θα σας χορηγήσει πλήρη και όχι μειωμένη σύνταξη.


 


 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X