Στριφτό με σολομό, φασολάκια και κρέμα

<table class="synt" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tbody>
<tr>
<td>
<p><strong>Υλικά για</strong> 4 άτομα<br /><strong>Προετοιμασία </strong>15 λεπτά<br /><strong>Μαγείρεμα </strong>15 λεπτά</p>
<div class="ylika"><strong>Υλικά</strong>
<p>-500 γρ. στριφτό<br />-350 γρ. σολομό φρέσκο σε μικρά κομμάτια<br />-200 γρ. φασολάκια φρέσκα<br />-1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη<br />-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο<br />-1 φινόκιο σε λεπτές φέτες<br />-1/2 ποτήρι κρασί λευκό<br />-1 λεμόνι (το ξύσμα του)<br />-1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού<br />-250 γρ. κρέμα γάλακτος<br />-αλάτι, πιπέρι</p>
</div>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
<div class="clear"> </div>
<p><strong>Eκτέλεση</strong></p>
<p>Βράζουμε τα ζυμαρικά για 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους. Τα τελευταία 4 λεπτά ρίχνουμε μέσα και τα φασολάκια. Σουρώνουμε και κρατάμε 1/2 ποτήρι από το νερό όπου έβρασαν. Σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι στο λάδι το σκόρδο με το φινόκιο για 3-4 λεπτά. Αποσύρουμε το φινόκιο και πετάμε το σκόρδο. Αλατοπιπερώνουμε τον σολομό και τον βάζουμε στο ίδιο τηγάνι. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και βράζουμε για 1 λεπτό. Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά σε βαθύ τηγάνι με τα φασολάκια, το φινόκιο και τον σολομό με τη σάλτσα του. Σερβίρουμε με μπόλικο πιπέρι.</p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.thecookbook.gr">http://www.thecookbook.gr</a></p>

Σχετικά άρθρα