«Μετέφεραν» τη Νέα Υόρκη σε άλλους πλανήτες

Η Νέα Υόρκη με τους πανύψηλους ουρανοξύστες στο Μανχάταν, είναι η πιο αναγνωρίσιμη πόλη στον κόσμο. Το εντυπωσιακό τοπίο της αμερικανικής μεγαλούπολης θα άλλαζε δραματικά όμως στην όψη, αν κάποιος επιχειρούσε να μεταφέρει την πόλη στην…επιφάνεια ενός άλλου πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος.

Την απόπειρα αυτή, τουλάχιστον σε εικαστικό επίπεδο, πραγματοποίησε με εντυπωσιακό αποτέλεσμα ο Nickolay Lamm για λογαριασμό του StorageFront.com. Συνεργάστηκε μάλιστα με ειδικούς επιστήμονες ώστε να λάβει υπ όψιν τους τις ιδιαίτερες συνθήκες κάθε πλανήτη που είναι τόσο διαφορετικές από της Γης.

Την πολύ υψηλή θερμοκρασία, την έλλειψη ατμόσφαιρας, τους πανίσχυρους ανέμους, τα νέφη από διοξείδιο του θείου, την ελάχιστη ηλιοφάνεια. Και όπως φαίνεται σε μία εικόνα της Νέας Υόρκης με φόντο τον Ουρανό, η μεγαλούπολη δεν θα μπορούσε να επιζήσει για πολύ. Το Άγαλμα της Ελευθερίας και οι ουρανοξύστες, θα γκρεμίζονταν από τη δύναμη των ανέμων που όμοιοί τους δεν έχουν παρατηρηθεί ποτέ στον πλανήτη μας.

Ο Nickolay Lamm λέει πως “ήθελα να δείξω πόσο τυχεροί είμαστε που ζούμε εδώ στη Γη, όπου επικρατούν ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη της ζωής

Σχετικά άρθρα