Ντάκος – μιλφεϊγ!

<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title">Υλικά</div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>4 φέτες ψωμί ολικής άλεσης</li>
<li>2 μέτριες ντομάτες</li>
<li>2 φέτες τυρί χαλούμι (από το κομμάτι που θα αγορά­σουμε κόβουμε 2 οριζόντιες φέτες)</li>
<li>4 κουτ. σούπας κόκκινο κρασί</li>
<li>4 κουτ. γλυκού πολτός μαύρης ελιάς</li>
<li>2 πιπεριές κέρατα σε ροδέλες</li>
<li>λίγο αλάτι λίγη ξερή ρίγανη τριμμένη</li>
</ul>
<p> </p>
<p><strong>Για τη σάλτσα</strong></p>
<ul>
<li>8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο</li>
<li>3 – 4 σταγόνες βαλσαμικό ξίδι</li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span> 2</div>
</div>
</div>
<div class="recipe_info cf"><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span> 10'</span> <span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Ψήσιμο</span> 10'</span></div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span> Bάζουμε τις φέτες του τυριού και του ψωμιού σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα. Ραντίζουμε το ψωμί με λίγο ελαιόλαδο και αλατίζουμε. Ψήνουμε στο γκριλ για 5 – 10 λεπτά. Βουτάμε τις ντομάτες σε βραστό νερό για 30 δευτερόλεπτα, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε ροδέλες.</p>
<p> </p>
<p>Σε ένα πιάτο βάζουμε 1 φέτα ψημένο ψωμί, τη ραντίζουμε με λίγο από το κρασί και την αλείφουμε με 1 κουταλάκι πολτό ελιάς. Από πάνω βάζουμε μια στρώση από ντομάτα και πιπεριά. Συνεχίζουμε βάζοντας από πάνω ψωμί, κρασί, πολτό ελιάς, ντομάτα και πιπεριά. Τελειώνουμε με το ψητό χαλούμι. Ετσι φτιάχνουμε το πρώτο ατομικό μιλφέιγ (σαν ανοιχτό σάντουιτς) και ετοιμάζουμε το επόμενο.</p>
<p> </p>
<p><strong>Σάλτσα:</strong> Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υγρά και περιχύνουμε τα ατομικά μιλφέιγ. Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη.</p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.gastronomos.gr">http://www.gastronomos.gr</a></p>
<p> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα