Η ΟΛΥΜΠΟΣ δίπλα στους ανθρώπους με Alzheimer  thumbnail

Η ΟΛΥΜΠΟΣ δίπλα στους ανθρώπους με Alzheimer

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα νόσου Αλτσχάιμερ, Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου, η ΟΛΥΜΠΟΣ, συμμετέχει σε δράσεις Ενημέρωσης για το Alzheimer και την άνοια, με το Τσάι του Βουνού.


Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες που δημοσιεύτηκαν στο Journal of Alzheimer’s Disease, η συχνή κατανάλωση ροφήματος από Τσάι του Βουνού βοηθάει στην πρόληψη της νόσου, στο πλαίσιο της σωστής και υγιεινής διατροφής.


Πάντα κοινωνικά ευαισθητοποιημένη και με στόχο την ενημέρωση γύρω από τους τρόπους πρόληψης, η ΟΛΥΜΠΟΣ, παρευρέθηκε την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, στην Επιστημονική Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Πολεμικό Μουσείο, όπου μοίρασε, σε πάνω από 1.000 παρευρισκομένους, δωρεάν συσκευασίες κρύο Τσάι του Βουνού.
Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε από την Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών. Κεντρικοί ομιλητές ήταν η κα Σακκά, νευρολόγος – ψυχίατρος, Πρόεδρος της Εταιρείας Νόσου Alzheimer Αθηνών και Πρόεδρος του Εθνικού Παρατηρητηρίου για την άνοια, ο κ. Νίκος Σκαρμέας, αναπλ. Καθηγητής Νευρολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο κ. Αντώνης Μούγιας, ψυχίατρος και επιστημονικά υπεύθυνος της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «ο Νέστωρ».


Η νόσος Αλτσχάιμερ προσβάλλει κάθε χρόνο χιλιάδες άτομα παγκοσμίως, κάνοντας τους ειδικούς να τη χαρακτηρίζουν νόσο του μέλλοντος. Σύμφωνα με το Εθνικό Παρατηρητήριο για την Άνοια και τη νόσο Αλτσχάιμερ, μόνο στην Ελλάδα υπάρχουν πάνω από 200.000 άνθρωποι με άνοια, ενώ οι προβλέψεις για τη χώρα μας κάνουν λόγο για 365.000 ασθενείς ως το 2050.


 


Για να δείτε τις δράσεις της Εταιρείας Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών http://www.alzheimerathens.gr


http://www.facebook.com/AlzheimerAthens


https://twitter.com/AlzheimerAthens

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X