Σε μαθαίνει να οδηγείς

Του ΣΠΥΡΟΥ ΡΕΚΚΑ

Το Mini Paceman υπόσχεται ότι θα ικανοποιήσει και εκείνους που θέλουν να μάθουν τα μυστικά της γρήγορης και ασφαλούς οδήγησης, μέσω των ηλεκτρονικών συστημάτων και του διαδικτύου. Απαραίτητες προϋποθέσεις είναι ο οδηγός να διαθέτει Apple iPhone και να έχει χρόνο για εκπαίδευση.

Η νέα καινοτομία που συμβάλλει στη βελτίωση των ικανοτήτων του οδηγού και στην αναζήτηση των ορίων του είναι η προσθήκη των λειτουργιών Driving Excitement και Driving Excitement Analyser στην πλατφόρμα του Mini Connected. Τα νέα προγράμματα περιλαμβάνουν τον γενικό έλεγχο του αυτοκινήτου, καθώς και την παροχή γραπτών μαθημάτων γρήγορης οδήγησης, τα οποία είναι στη διάθεση του οδηγού κάθε στιγμή.

Ο οδηγός ενημερώνεται άμεσα πώς θα χειριστεί το αυτοκίνητό του, από τη στιγμή που θα βάλει μπροστά τον κινητήρα. Παίρνει γραπτές οδηγίες για τη χρήση του κιβωτίου ταχυτήτων, την επιτάχυνση, τα φρένα και πολλές άλλες παραμέτρους που θα τον βοηθήσουν να κινηθεί γρήγορα και με ασφάλεια στον δρόμο.

Καταγράφεται η… περίοδος

Ολες οι ενέργειες του οδηγού καταγράφονται στο σύστημα και η πρόοδος του οδηγού επιβραβεύεται με ανάλογες ενδείξεις. Σύμμαχος του οδηγού κάθε στιγμή είναι ο οδηγοκεντρικός χαρακτήρας του βρετανικού αυτοκινήτου, που φέρει τη σφραγίδα ποιότητας και αξιοπιστίας της ΒΜW.

Επίσης, το νεότερο μέλος της διάσημης βρετανικής οικογένειας διαθέτει και μια σειρά από λειτουργίες ψυχαγωγίας και επικοινωνίας, οι οποίες προσαρμόζονται στις ατομικές απαιτήσεις του οδηγού. Το Mini Connected επιτρέπει την ενσωμάτωση των λειτουργιών ενημέρωσης/ψυχαγωγίας, οδηγικής απόλαυσης και κοινωνικών δικτύων στο σύστημα και τον έλεγχό τους μέσω joystick, μπουτόν τιμονιού και ενσωματωμένης οθόνης.

Υιοθετώντας τη φιλοσοφία απεικόνισης και λειτουργικότητας αυτό, το λογισμικό επιτρέπει τον άνετο, απλό, ασφαλή και διαισθητικό έλεγχο όλων των λειτουργιών.

Επιπρόσθετα, το Apple iPhone εξασφαλίζει γρήγορη προσβασιμότητα στις λειτουργίες web radio, Facebook, Twitter και Foursquare, Dynamic Music, Mission Control κ.ά.

Το στάνταρ ηχοσύστημα radio CD συνοδεύεται από πέντε ηχεία, ένα CD player, MP3 και είσοδο AUX-IN. Το radio Visual Boost (έξτρα) και το σύστημα πλοήγησης συνδυάζονται με μία έγχρωμη οθόνη 6,5 ιντσών και λειτουργία Bluetooth. Οι χάρτες του συστήματος πλοήγησης είναι αποθηκευμένοι στη μνήμη flash του αυτοκινήτου.

Το Paceman διατίθεται με βενζινοκινητήρες και πετρελαιοκινητήρες. Μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά παρουσιάζουν τα βενζινοκίνητα Cooper 1.6 122 ίππων προς 24.194 ευρώ, Cooper S 184 ίππων από 28.870 και το ντίζελ Cooper D 112 ίππων με αρχική τιμή 26.126 ευρώ.

Σχετικά άρθρα