Ερωτικές Ιστορίες: "Ειμαι παρθένα και θέλω να ολοκληρώσω, το έχω ανάγκη" thumbnail

ANTΩΝΙΑ, 29 ΕΤΩΝ

Καλημέρα. Είμαι 29 και όσο περίεργο και να ακούγεται δεν έχω ολοκληρώσει. Δεν είχα ποτέ ταμπού ή αντιλήψεις του τύπου πως πρέπει να κρατήσω την παρθενιά για τον γάμο απλώς όσες σχέσεις κι αν έκανα ποτέ δεν το θέλησα να γίνει. Δεν μπορώ να καταλάβω ούτε εγώ την αιτία. Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί κάτι τέτοιο για μένα-η εμφάνισή μου ο τρόπος που ντύνομαι και γενικότερα οι αντιλήψεις μου δεν συμπίπτουν με το ότι είμαι ακόμη παρθένα.

Ερωτικές Ιστορίες: "Ειμαι παρθένα και θέλω να ολοκληρώσω, το έχω ανάγκη"

Καλημέρα. Είμαι 29 και όσο περίεργο και να ακούγεται δεν έχω ολοκληρώσει. Δεν είχα ποτέ ταμπού ή αντιλήψεις του τύπου πως πρέπει να κρατήσω την παρθενιά για τον γάμο απλώς όσες σχέσεις κι αν έκανα ποτέ δεν το θέλησα να γίνει. Δεν μπορώ να καταλάβω ούτε εγώ την αιτία. Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί κάτι τέτοιο για μένα-η εμφάνισή μου ο τρόπος που ντύνομαι και γενικότερα οι αντιλήψεις μου δεν συμπίπτουν  με το ότι είμαι ακόμη παρθένα.
Ίσως
  το ότι από τα 20 μου έχω ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Τώρα που υπάρχει κάτι νέο στη ζωή μου του έχω πει πως έχω ολοκληρώσει από τα 23. Του φάνηκε ότι άργησα πολύ αλλά το προσπέρασε. Τι θα κάνω όταν έρθει η ώρα να μάθει την αλήθεια; Τώρα πλέον νιώθω έτοιμη να ολοκληρώσω. Δεν είναι ότι μου εμπνέει εμπιστοσύνη το συγκεκριμένο άτομο απλώς το κορμί μου το έχει ανάγκη… Ούτε πρόκειται για κάποιον μεγάλο έρωτα μια έλξη νιώθω. Έχω σκεφτεί να απευθυνθώ σε επαγκελματία για να τελειώνουμε πια μ'αυτό γιατί ο οποιοσδήποτε πρώτος μου δεν θα με καταλάβει και θα βιαστεί να με κρίνει ως ξενέρωτη κ.ο.κ  Υπάρψχει τρόπος να σπάστει ο παρθενικός υμένας με ιατρική παρέμβαση; Αλλιώς θα προβώ στη λύση του επαγγελματία δεν ξέρω νιώθω έξω απ'τα νερά μου… Ελπίζω να δείξετε κατανόηση.


Στο ερώτημά σας απαντά ο ψυχολόγος ομαδικός θεραπευτής Δημήτρης Κατσαρός


Αγαπητή αναγνώστρια:

 

Είναι σημαντικό να νιώσετε την αλήθεια ότι ο κάθε άνθρωπος έχει το ρυθμό του στα πράγματα της ζωής για να μπορέσει να τα δεχτεί και να τα αφομοιώσει χωρίς να νιώθει τραυματισμένος ή αντιμέτωπος μαζί τους κάθε φορά που του συμβαίνουν. Το ίδιο ισχύει και για εσάς. Έχει μεγάλη σημασία να νιώσετε εμπιστοσύνη με τον άνθρωπο που θα διαλέξετε να έχετε επαφή γιατί σ'αυτόν θα μπορέσετε να εξηγήσετε χωρίς να δισπιστεί πως εξελίχθηκε η ιστορία της ζωής σας και τους λόγους που σας έφεραν στην κατάσταση να μην έχετε σεξουαλική επαφή ως τώρα. Μπορεί να μην είναι συνηθισμένο αυτό αλλά δεν είσαστε η μόνη γυναίκα στην οποία συμβαίνει. Έχει συμβεί και συμβαίνει και σε άλλες. Απλά δεν έχουν όλες οι γυναίκες το θάρρος να μιλάνε γι'αυτό, ούτε την διάθεση να ανοιχτούν όπως εσείς. Έχετε δίκιο ότι υπάρχει πολλή δισπιστία στον κόσμο. Ο έρωτας επί πληρωμή είναι φυσικά μια επιλογή αλλά σκεφτείτε μήπως το κάνετε και για άλλους λόγους πέρα από το "δεν πάει άλλο". Μήπως ο φόβος της έκθεσης σας κάνει δηλαδή να σκέφτεστε αυτή την εκδοχή. Γι'αυτό ξαναλέω ότι είναι σημαντικό να νιώσετε εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του ανθρώπου που θέλετε. Δεν είναι μόνο οι ορμές στη μέση. Είναι και το μυαλό και οι φόβοι του και φυσικά όλες οι υπόλοιπες εκφάνσεις της ζωής σας.


[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X