Ιωάννης Β. Καλογρίτσας: Ποιος είναι ο γιος του μεγαλοκατασκευαστή που αποχωρεί από το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών  thumbnail
Τι σπούδασε, οι κατηγορίες για φοροδιαφυγή, "η διαπλοκή μέσα στην οικογένεια" και η δικιά του οικογένεια

Ιωάννης Β. Καλογρίτσας: Ποιος είναι ο γιος του μεγαλοκατασκευαστή που αποχωρεί από το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών

Πολύ μελάνι είχε χυθεί για την οικογένεια Καλογρίτσα και τις αποκαλύψεις που έγιναν για το πόθεν έσχες του Χρήστου Καλογρίτσα αλλά και των δανειών που χορηγούσε η Τράπεζα Αττικής με προνομιακούς όρους. Σήμερα γράφτηκε και η τελευταία πράξη με την αποχώρηση του γιου του, Ιωάννη Βλαδίμηρου Καλογρίτσα, από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Η τελευταία προθεσμία για την αποταμίευση της πρώτης δόσης ήταν σήμερα και ο Ιωάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας ζήτησε αρχικά αναβολή και το αίτημα του δεν έγινε δεκτό από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. 


Αποτέλεσμα εικόνας για Βλαδίμηρος Καλογρίτσας


Ο γιος του εργολάβου Χρήστου Καλογρίτσα ζήτησε 48ωρη προθεσμία προκειμένου να καταβάλει τα 18,5 εκατ. ευρώ που του αναλογούσαν ως πρώτη δόση για την τηλεοπτική άδεια που διεκδίκησε στον πρόσφατο διαγωνισμό. Παρόλα αυτά, το αίτημά του δεν έγινε δεκτό διότι σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας ο όρος της προκήρυξης είναι σαφής και αναφέρει ότι «η πρώτη δόση του τιμήματος καταβάλλεται εντός δεκαπέντε ημερών από την ανακήρυξή των οριστικών υπερθεματιστών». Ποιος είναι όμως ο γιος του Χρήστου Καλογρίτσα, πρωταγωνιστής πλέον της όλης υπόθεσης, ο οποίος πλέον δεν είναι ένας από τους πλέον υποψήφιους καναλάρχες; 


Αποτέλεσμα εικόνας για Ιωάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας εταιρεια


Με επίσημη του ανακοίνωση, έκανε γνωστό πως αποχωρεί από τον διαγωνισμό, αναφερόμενος σε "κανιβαλισμό της οικογενειάς του" και για "να προστατεύσω τον εαυτό μου και την οικογένειά μου, παρότι χάνω 3 εκατομμύρια ευρώ, που αντιστοιχούν στην εγγυητική επιστολή, την οποία έχω καταθέσει." 


Οι σπουδές του και η οικογενειά του 


Ο Ιωάννης Βλαδίμηρος Καλογρτίτσας πλήρωσε για την άδεια 52,6 εκατομμύρια ευρώ. Είναι σήμερα 43 ετών και το μεσαίο του όνομα, το Βλαδίμηρος, του δόθηκε προς τιμήν του Λένιν από τους δύο του γονείς, Χρήστο και Μικελίνα. 


Αποτέλεσμα εικόνας για Βλαδίμηρος Καλογρίτσας


Από τις σπουδές του φαίνεται πως καμία σχέση όντως δεν έχει με τα κατασκευαστικά έργα του πατέρα του μιας και, αφού τελείωσε το σχολείο, ξεκίνησε να σπουδάζει σκηνοθεσία στη σχολή Σταυράκου. Συνεχίζει αργότερα τις σπουδές του εκτός Ελλάδος, στο Λος Άντζελες.


Αποτέλεσμα εικόνας για Βλαδίμηρος Καλογρίτσας


Με το που επιστρέφει στην Ελλάδα όμως, δεν κυνηγάει αυτό που σπούδασε αλλά ιδρύει την εκδοτική εταιρεία «Ηλέκτρα» (το όνομα της αδερφής του) και ειδικεύτηκε σε εταιρίες αντιρρυπαντικών συστημάτων. Το 2011 ο πατέρας του ιδρύει την Pileus Holding, η οποία ασχολείται με τις αγοραπωλησίες ακινήτων αλλά και με τη συμμετοχή σε εταιρείες πληροφορικής, ΜΜΕ, δημοσκοπήσεων και διαφημίσεων. Στο πρώτο ΔΣ της εταιρείας συμμετέχει ο Βλαδίμηρος ως διευθύνων σύμβουλος, ενώ ο πατέρας του έχει τη θέση του προέδρου. Ακόμα, έχει υπάρξει μεγαλομέτοχος στην εταιρεία δημοσκοπήσεων GPO. 


Μεγάλη φοροδιαφυγή καταλόγισε το ΥΠΟΙΚ σε πατέρα και υιό  Καλογρίτσα


Ήδη από το καλοκαίρι και τον τελευταίο χρόνο, οι πληροφορίες έλεγαν ότι ήθελε να ασχοληθεί με τα μέσα και αλλά και να δημιουργήσει μια μιας εφημερίδας της Κεντροαριστεράς όπως η «Πρώτη», την παλιότερη εφημερίδα της ανανεωτικής Αριστεράς που είχε ιδρύσει ο πατέρας του. 


Αποτέλεσμα εικόνας για Βλαδίμηρος Καλογρίτσας


Σήμερα, είναι παντρεμένος εδώ και 15 χρόνια με τη γυναίκα του Μαρία και έχει δύο παιδιά, την Νικολέτα 6 ετών και τον Χρήστο 4 ετών. 


Τα υπέρογκα δάνεια του πατέρα του και το πόθεν έσχες


Τα προβλήματα όμως για την οικογένεια είχαν ήδη ξεκινήσει με το προβληματικό πόθεν έσχες του πατέρα του στο οποίο χρειάστηκε να «επιστρατευσεί» ένα δανεικό βοσκοτόπι προκειμένου να δικαιολογήσει το πού βρήκε τα χρήματα για την τηλεοπτική άδεια. Λίγο αργότερα, ανακοινώθηκε πως ο κατασκευαστής Χρήστος Καλογρίτσας είχε χρηματοδοτηθεί συνολικά με 127,6 εκατομμύρια ευρώ από την Τράπεζα Αττικής. Τα 77,6 εκατομμύρια από αυτά τα είχε πάρει μάλιστα από τη στιγμή που είχε αναλάβει τη διακυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. 


Αποτέλεσμα εικόνας για Βλαδίμηρος Καλογρίτσας


Ο επιχειρηματίας Ιωάννης -Βλαδίμηρος Καλογρίτσας είχε ελεγχθεί πρόσφατα και για φοροδιαφυγή μαζί με τον πατέρα του. Πρόσφατα κατέβαλε στις φορολογικές αρχές ποσό 4 εκατομμυρίων καθώς είχε σχηματιστεί σε βάρος του δικογραφία για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, αδικήματα που αφορούν επίσης αποκλίσεις μεταξύ καταθέσεων και δηλώσεων.
Στο πόθεν έσχες του, φέρεται να έχει πουλήσει μετοχές εταιρειών του πατέρα του στον πατέρα του, χωρίς μάλιστα να παρουσιάζει καταθετήρια σε τράπεζα. 


Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την ανακοίνωση αποχωρησής του: 


Μετά από 44 χρόνια κοινής ζωής με τον πατέρα μου Χρήστο Καλογρίτσα, ανακάλυψα πως η διαπλοκή βρίσκεται μέσα στο ίδιο μου το σπίτι. Επί ένα περίπου μήνα, κανιβαλίστηκα μαζί με την οικογένειά μου, έμαθα πως είμαι ανήθικος, πως χρωστάω στο Δημόσιο, πως φοροδιαφεύγω και αν δεν είχα την τύχη να έχω γεννηθεί μετά το 1962, ίσως να μου χρέωναν και τη δολοφονία του Κέννεντυ.


Από όλα τα εγκλήματα που μου αποδόθηκαν, το  μοναδικό πραγματικό έγκλημά μου ήταν πως αποφάσισα ως νέος επιχειρηματίας να διεκδικήσω τηλεοπτική άδεια. Δηλαδή να μπω σφήνα, μέσα σε ένα κλειστό κύκλο συμφερόντων, που θέλουν να εξουσιάζουν όχι μόνο τα κανάλια αλλά και τη χώρα.


Έτσι, προκειμένου να εξοντωθώ ανακάλυψαν στο πρόσωπό μου όσα έχουν διαπράξει οι ίδιοι. Η φοροδιαφυγή για την οποία ελέγχεται ο κύριος Αλαφούζος ύψους 21 εκατομμυρίων ευρώ και η φοροδιαφυγή για την οποία κατηγορείται ο κύριος Κοντομηνάς, ύψους 41 εκατομμυρίων, αποδόθηκαν σε μένα που δεν χρωστάω ούτε ένα ευρώ και δεν έχω καμία καταδίκη.


Όπως έκαναν  σε όλη τους την πορεία αντέστρεψαν την πραγματικότητα. Η διαπλοκή ανακάλυψε διαπλοκή σε μένα που ούτε εργολάβος είμαι, ούτε δημόσια έργα παίρνω. Αυτοί που έπαιρναν θαλασσοδάνεια με (κατ’ ομολογία τους) «αέρα» και έφτιαξαν ζημιογόνες επιχειρήσεις, οι οποίες αφήνουν εργαζόμενους στο δρόμο, απέδωσαν σε εμένα – έναν άγνωστο αλλά σίγουρα όχι διαπλεκόμενο  που ταλάνισε τη δημόσια ζωή επί χρόνια – όλα τα κακά. Αμφισβήτησαν ακόμη και την περιουσία μου, που οι δικές τους Τράπεζες είχαν αποτιμήσει. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι με την ανθρωποφαγία τους επιχείρησαν να κομματιάσουν την τιμή μας και την αξιοπρέπειά μας.


Δεν σταμάτησαν όμως εκεί, αφού στην πραγματικότητα όλη αυτή η συμπεριφορά στόχευε και δυστυχώς πέτυχε, να με αποκόψει από τις πηγές και τις διαδικασίες χρηματοδότησής μου. Οι τράπεζες προενοχοποιημένες από τα ψευδή δημοσιεύματα, αρνήθηκαν να λειτουργήσουν νόμιμα απέναντί μου. Διαρροές ακόμη και από την Τράπεζα της Ελλάδος άφηναν να εννοηθεί πως είμαι ελεγχόμενος για δάνεια, που ουδέποτε έλαβα. Διαμόρφωσαν, όπως ήθελαν, τις εντυπώσεις και τελικώς παραπλάνησαν την κοινή γνώμη. Τέτοια κανάλια θέλουν και γι’ αυτό τα θέλουν.


Αν και γι’ αυτό το τελευταίο το λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη, για τα υπόλοιπα το λόγο θα έχει η ζωή και οι πολίτες αυτής της χώρας, που γνωρίζουν πλέον τι συμβαίνει.


Αποχωρώ, λοιπόν, για τους λόγους τους οποίους όλοι πλέον αντιλαμβάνονται. Θα προστατεύσω τον εαυτό μου και την οικογένειά μου, παρότι χάνω 3 εκατομμύρια ευρώ, που αντιστοιχούν στην εγγυητική επιστολή, την οποία έχω καταθέσει.


Η παρεμπόδισή μου αυτή είναι πρόσκαιρη. Θα είμαι εδώ και στα Μέσα Ενημέρωσης και φυσικά όλοι θα κριθούμε στη ζωή. Αν και νομίζω πως πολλοί απ’ αυτούς θα κριθούν από την Ελληνική Δικαιοσύνη.[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X