Πέρκα με ντοματίνια και ελιές!

<table class="synt" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tbody>
<tr>
<td>
<p><strong>Υλικά για</strong> 4 άτομα<br /><strong>Προετοιμασία </strong>10 λεπτά<br /><strong>Μαγείρεμα </strong>20 λεπτά</p>
<div class="ylika"><strong></strong>
<p>-800 γρ. πέρκα φιλέτο κατεψυγμένο<br />-1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο<br />-1/4 φλιτζανιού ελιές μαύρες κομμένες σε φετάκια<br />-1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο<br />-1-2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες<br />-2 ντομάτες φρέσκες ψιλοκομμένες<br />-1 πιπερίτσα καυτερή (προαιρετικά)<br />-1 κουτ. γλυκού ρίγανη<br />-1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό<br />-2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού<br />-3 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο<br />-2 κουτ. σούπας κουκουνάρι<br />-αλάτι, πιπέρι</p>
</div>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
<div class="clear"> </div>
<p><strong>Eκτέλεση</strong></p>
<p>Ξεπαγώνουμε το φιλέτο της πέρκας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Πλένουμε το ψάρι, το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και αλατοπιπερώνουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη ρηχή κατσαρόλα και σοτάρουμε για 5 λεπτά το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το νερό, το κρασί, το λεμόνι, τη ρίγανη, την πιπεριά, αλάτι και πιπέρι. Τοποθετούμε τα φιλέτα πέρκας και τις ελιές στη σάλτσα και τα πασπαλίζουμε με τον βασιλικό και το κουκουνάρι. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά με κλειστή την κατσαρόλα. Για να μην κολλήσει το φαγητό, ανακινούμε την κατσαρόλα κατά διαστήματα. Σερβίρουμε ζεστό το φαγητό και συνοδεύουμε με δροσερή πράσινη σαλάτα.</p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.thecookbook.gr">http://www.thecookbook.gr</a></p>

Σχετικά άρθρα