Κοτόπουλο μιλανέζα με ρύζι πιλάφι!

<table class="synt" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tbody>
<tr>
<td>
<p><strong>Υλικά για </strong>4 άτομα<br /><strong>Προετοιμασία </strong>15 λεπτά<br /><strong>Mαγείρεμα</strong> 1 ώρα και 30 λεπτά</p>
<div class="ylika"><strong>Υλικά</strong>
<p>-1 κοτόπουλο 1.500-1.800 γρ. περίπου (προτιμήστε ελευθέρας βοσκής)<br />-1 1/2 φλιτζάνι ρύζι για πιλάφι<br />-4 κουτ. σούπας βούτυρο<br />-6 κουτ. σούπας αλεύρι<br />-1 μικρό κρεμμύδι καθαρισμένο<br />-1 καρότο<br />-1 κλωναράκι σέλινο<br />-1/2 ποτήρι λευκό κρασί<br />-αλάτι, λευκό πιπέρι<br />-λίγο μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο<br />-1 1/2 φλιτζάνι κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα</p>
</div>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
<div class="clear"> </div>
<p><strong>Eκτέλεση</strong></p>
<p>Bράζουμε ολόκληρο το κοτόπουλο με 5 λίτρα νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα για μία ώρα και δέκα λεπτά, φροντίζοντας να ξαφρίζουμε σε τακτικά διαστήματα. Mέσα στον ζωμό, προσθέτουμε ένα κλωναράκι σέλινο, ένα μικρό κρεμμύδι καθαρισμένο και ένα καρότο κομμένο σε ροδέλες. Aφήνουμε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα να κρυώσει, σκεπασμένο με μεμβράνη και μετράμε τον ζωμό που έχει μείνει στην κατσαρόλα. Θα χρειαστούμε 6 φλιτζάνια ζωμού, οπότε εάν έχουμε περισσότερο, τον αφήνουμε να βράσει για λίγη ώρα μέχρι να μειωθεί ο όγκος του. Βράζουμε 3 φλιτζάνια ζωμό από το κοτόπουλο σε ένα μικρό κατσαρολάκι και προσθέτουμε το ρύζι (καλά πλυμένο) και λίγο αλάτι. Σκεπάζουμε και βράζουμε το πιλάφι σε χαμηλή φωτιά για 18-20 λεπτά. Λιώνουμε το βούτυρο μαζί με το αλεύρι σε ένα άλλο κατσαρολάκι ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα. Προσθέτουμε σταδιακά τον υπόλοιπο ζωμό και στο τέλος το κρασί. Aφού δέσει η σάλτσα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και την αφήνουμε να βράσει για 15-20 λεπτά ακόμη. Tότε, προσθέτουμε το αλάτι, το λευκό πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και μισό φλιτζάνι κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα. Σερβίρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα το πιλάφι με τα ψαχνά του κοτόπουλου, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με μπόλικο τυρί.</p>
<p><strong>Tip: </strong>Aπαγορεύεται αυστηρά να ανοίξετε το καπάκι της κατσαρόλας όσο βράζει το ρύζι γιατί είναι πολύ πιθανό να λασπώσει. Προσοχή στην ένταση της φωτιάς και στον τύπο του ρυζιού.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.thecookbook.gr">http://www.thecookbook.gr</a></p>

Σχετικά άρθρα