Έχω καθυστέρηση ένα μήνα. Μπορεί να είμαι έγκυος; thumbnail

Η ΡΙΤΑ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ ΤΟΥ BORO.GR

Σε κάθε περίπτωση όταν υπάρχουν ανωμαλίες στην περίοδο μίας γυναίκας χρειάζεται να γίνει ένας συστηματικός έλεγχος από τον γυναικολόγο...

Έχω καθυστέρηση ένα μήνα. Μπορεί να είμαι έγκυος;

Αναγνώστρια μας ρωτά: Έχω καθυστέρηση ένα μήνα. Υπάρχει περίπτωση να έχω μείνει έγκυος παρά τη χρήση προφυλακτικού και χωρίς εμφανή ζημία κατά τη διάρκεια; Πιστεύετε πώς έχω μείνει έγκυος;
Στο ερώτημά σας απάντησε ο Πάνος Αντσακλής, Μαιευτήρας – Γυναικολόγος, διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών και επιστημονικός συνεργάτης της Α’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του πανεπιστημίου Αθηνών του Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», στο Τμήμα Εμβρυομητρικής Ιατρικής και Υπερήχων. 


Κάθε γυναίκα αναπαραγωγικής ηλικίας που έχει καθυστέρηση αρκετές ημέρες στην περίοδό της, θα πρέπει κανονικά να κάνει ένα τεστ κύησης. Τα τεστ αυτά μπορείς να τα προμηθευτείς από οποιοδήποτε φαρμακείο και είναι αξιόπιστα.


 Έτσι λοιπόν, αν το τεστ βγει θετικό θα πρέπει να επικοινωνήσεις με κάποιον γυναικολόγο ο οποίος και θα σε κατευθύνει κατάλληλα.


Εφόσον, το τεστ είναι αρνητικό, ανάλογα με τα συμπτώματά σου μπορείς να περιμένεις λίγες ημέρες να έρθει η περίοδος σου. Είναι πολύ συχνό ειδικά σε νέες κοπέλες και ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες να μην είναι τελείως σταθερός ο εμμηνορυσιακός τους κύκλος ή να έχουν μία στο τόσο μία περίοδο που έρχεται αρκετά αργότερα από ότι θα περίμεναν κανονικά. Παρόλα αυτά θα παρακολουθείς την περίοδό σου και αν συνεχίσει να είναι άστατη, θα πρέπει να επισκεφτείς έναν γυναικολόγο.


Σε κάθε περίπτωση όταν υπάρχουν ανωμαλίες στην περίοδο μίας γυναίκας χρειάζεται να γίνει ένας συστηματικός έλεγχος από τον γυναικολόγο. Ο έλεγχος αυτός πρέπει τουλάχιστον να περιλαμβάνει τη λήψη ενός πολύ καλού ιστορικού της γυναίκας, μία πολύ καλή κλινική εξέταση, ένα γυναικολογικό υπερηχογράφημα και κάποιες εργαστηριακές εξετάσεις κυρίως ορμονικές (π.χ. γυναικολογικών ορμονών και θυρεοειδούς). Θα σου συστήναμε λοιπόν να δεις τον γυναικολόγο σου και να τα συζητήσετε όλα αυτά ώστε να ελέγξετε που μπορεί να οφείλεται η καθυστέρηση στον κύκλο σου.


Δείτε το ερώτημα έτσι όπως διαμορφώθηκε απο την αναγνώστρια: Exw ka8isterisi 1 mina iparxi periptosi na exw mini egios para tn xrisi durex ke xoris efanes zimia kata tn diarkia pistevete pos exw mini egios 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X