BORO_AD_970 × 250

Μωσαϊκό με μπισκότα πτι μπέρ και καφέ

<table class="synt" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tbody>
<tr>
<td>
<p><strong>Υλικά για</strong> 8 άτομα<br /><strong>Προετοιμασία </strong>20 λεπτά<br /><strong>Αναμονή </strong>1 βράδυ</p>
<div class="ylika"><strong>Υλικά</strong>
<p>-250 γρ. μαργαρίνη<br />-1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ<br />-200 γρ. κουβερτούρα<br />-4 κρόκους αβγών<br />-1 φλιτζάνι καρύδια τριμμένα<br />-1 φλιτζάνι πορτοκάλια ζαχαρωμένα<br />-2 κουτ. σούπας κακάο σκόνη<br />-2 κουτ. σούπας καφέ στιγμιαίο<br />-½ φλιτζάνι κονιάκ</p>
</div>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
<div class="clear"> </div>
<p><strong>Eκτέλεση</strong></p>
<p>Σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τη βάζουμε να λιώσει σε μπεν μαρί με τη μαργαρίνη. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε το κακάο, τον καφέ, τους κρόκους, το κονιάκ και δουλεύουμε το μείγμα καλά. Κόβουμε τα πορτοκάλια σε κομματάκια και σπάμε τα μπισκότα μέσα σε μπολ. Προσθέτουμε τα καρύδια, τα ζαχαρωμένα πορτοκάλια και το μείγμα της σοκολάτας. Ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε σε λαδόκολλα. Το κάνουμε ρολό με τη βοήθεια της λαδόκολλας και το αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ να σφίξει. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.</p>
<p><strong>Σημ.:</strong> Ένα από τα εύκολα γλυκά που «σε ξεντροπιάζουν την τελευταία στιγμή». Αν μουσκέψετε τα μπισκότα με λίγο γάλα και τα ανακατέψετε μετά με την κρέμα, αρκούν 1-2 ώρες στο ψυγείο για να γίνει τέλειο! Αν δεν υπάρχει χρόνος, βάλτε το στην κατάψυξη. Θα θυμίζει παγωτό και έτσι μια απρογραμμάτιστη επίσκεψη δεν θα σας φέρει σε δύσκολη θέση.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.thecookbook.gr">http://www.thecookbook.gr</a></p>

Σχετικά άρθρα