4 συνήθειες που νομίζεις ότι θα καταπολεμήσουν την ακμή σου  thumbnail

4 συνήθειες που νομίζεις ότι θα καταπολεμήσουν την ακμή σου

Πρέπει να χρησιμοποιείς οδοντόκρεμα για να διώξεις ένα σπυράκι; Ή τελικά θα πρέπει να το σπάσεις και θα φύγει μέσα σε λίγες μέρες; Η απάντηση είναι πως κανονικά δε θα έπρεπε να κάνεις τίποτα από τα παραπάνω. Τόσα και τόσα έχεις διαβάσει στο ίντερνετ που μπορούν να σε βοηθήσουν υποθετικά στα σπυράκια. Μην παίρνεις όμως πάντα σα δεδομένο ότι όλα μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν. Ορισμένους μύθους σαν αυτούς θα διαβάσεις και παρακάτω. 


1.  Νομίζεις ότι δε πρέπει ποτέ να σπάσεις ένα σπυράκι. 


Κατά γενική ομολογία, ισχύει, εκτός ορισμένων λαμπερών εξαιρέσεων. Αν το σπυράκι έχει σχηματίσει αυτό το άσπρο κακαδάκι, μπορείς προσεκτικά να το αφαιρέσεις με καθαρά χέρια. Προσπάθησε όμως να μην το ζουλήξεις γιατί είναι πιθανό να μολύνεις την περιοχή και να πετύχεις το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα: να εμφανιστούν πιο πολλά σπυράκια. Αν ένα σπυράκι όμως είναι κόκκινο και σε πονάει, μην το σπάσεις σε καμία περίπτωση. 


2. Συμπεριφέρεσαι στα σπυράκια του σωματός σου όπως αυτά στο προσωπό σου 


Το πίστευες ότι διαφέρει τόσο πολύ η ακμή που βγάζεις στο σώμα σου από αυτή που είναι στο προσωπό σου; Για παράδειγμα, αν έχεις βγάλει πολλά σπυράκια στην περιοχή του στήθους, ο λόγος που βγαίνουν μπορεί να είναι η έντονη εφιδρωση στην συγκεκριμένη περιοχή. Στην πλάτη σου, μπορεί να σε έχει ενοχλήσει το βρώμικο σουτιέν που ξέχασες να βάλεις στα άπλυτα και φοράς πόσες μέρες. Οπότε θα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική στα ιδιαίτερα σημεία. 


3. Νομίζεις ότι αν κάνεις συνέχεια καθαρισμό και σκραμπ ότι θα κάνει καλό στο δέρμα σου 


Ειδικά αν έχεις λιπαρό δέρμα, δε θα έπρεπε να πλένεις το προσωπό σου περισσότερες από δύο φορές την ημέρα και ο λόγος είναι απλός: θα αυξήσεις την ξηρότητα της επιδερμίδας με αποτέλεσμα το δέρμα σου να παράγει περισσότερα έλαια για να φέρει μια ισορροπία. Το υπερβολικό σκραπμ επίσης μπορεί να ταλαιπωρήσει το δέρμα σου. Οπότε κράτα μια ισορροπία στα πάντα. 


4. Κόβεις διάφορα φαγητά από τη διατροφή σου διότι πιστεύεις ότι θα ξεμπερδέψεις για τα καλά από την ακμή 


Surprise surprise: η σοκολάτα δεν ευθύνεται για την ακμή στο προσωπό σου (όχι πάντα τουλάχιστον). Πολλοί βέβαια ισχυρίζονται ότι κόβοντας τη ζάχαρη ή τα γαλακτοκομικά είδαν διαφορά σχεδόν αμέσως, όμως μην πάρεις σα δεδομένο ότι ισχύει για όλους. Σε κάποιες περιπτώσεις ο αποκλεισμός κάποιων ουσιών από την καθημερινή δίαιτα μπορεί να βοηθά, όχι όμως πάντα. Οπότε πριν πάρεις την απόφαση να αποκλείσεις κάποιο φαγητό, πάρε πρώτα τη γνώμη κάποιου ειδικού. 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X