Πατατοσαλάτα από το Περού

<table class="synt" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tbody>
<tr>
<td>
<p><strong>Υλικά για</strong> 4 άτομα</p>
<div class="ylika"><strong>Υλικά</strong>
<p>-6 πατάτες μεσαίου μεγέθους<br />-250 γρ. τυρί κίτρινο με έντονη γεύση<br />-2 πιπεριές καυτερές μικρές<br />-1 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ άγλυκο<br />-1 φλιτζάνι ελαιόλαδο<br />-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο<br />-6 crackers αλατισμένα και τριμμένα<br />-1 κουτ. σούπας μουστάρδα<br />-3 αβγά βρασμένα σφιχτά<br />-1 κουτ. γλυκού κόλιαντρο φρέσκο ψιλοκομμένο<br />-1/8 κουτ. γλυκού σαφράν<br />-1 μοσχολέμονο (τον χυμό του)<br />-φύλλα μαρουλιού καθαρισμένα<br />-αλάτι, πιπέρι</p>
</div>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
<div class="clear"> </div>
<p><strong>Eκτέλεση</strong></p>
<p>Bράζουμε τις πατάτες σε κρύο νερό και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Βάζουμε στο blender όλα τα υλικά εκτός από τις πατάτες, τα αβγά και το μαρούλι και τα χτυπάμε μέχρι να λιώσουν και να πάρουν τη μορφή σάλτσας. Τοποθετούμε τα φύλλα μαρουλιού σε ένα μεγάλο πιάτο και πάνω τους τις πατάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια. Aλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε τις πατάτες με τη σάλτσα. Τοποθετούμε τα αβγά πάνω από τη σάλτσα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια και σερβίρουμε.</p>
<div class="comments"> </div>
<div class="comments"><a href="http://www.thecookbook.gr/">http://www.thecookbook.gr/</a></div>

Σχετικά άρθρα