Υποψιάζομαι πως το παιδί μου κάνει χρήση χασίς : Τι να κάνω; thumbnail

ΛΕΝΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ ΜΑΣ

Η αναγνώστριά μας καλό θα είναι να ζητήσει τη βοήθεια ενός συγγενικού προσώπου, ενός θείου ξαδέρφου ή φίλου μεγαλύτερου που να εμπιστεύεται. Αν είναι και άνδρας του ιδίου φύλου ακόμα καλύτερα. Και αυτό γιατί πολλές φορές η ανησυχία της μητέρας ίσως δεν έχει την απαραίτητη επίδραση σε ένα παιδί από ένα σημείο και έπειτα. Μπορεί να προσπαθήσει να προσεγγίσει και το φιλικό περιβάλλον του παιδιού. Δε γνωρίζουμε ακριβώς τη βαρύτητα του περιστατικού. Είναι περιστασιακή η χρήση ή όχι; Είναι ενήμερος ο νέος για τις συνέπειες της χρήσης και τη

Υποψιάζομαι πως το παιδί μου κάνει χρήση χασίς : Τι να κάνω;

ΘΕΛΩ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΣΑΣ ΠΩΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΤΟΝ ΓΙΟ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΚΑΤΑ 99 ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΧΡΗΣΗ ΧΑΣΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΧΡΗΣΗ ΑΛΚΟΟΛ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΧΕΙΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΩ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΗ ΜΗΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ.


Στο ερώτημά σας απαντά ο ψυχίατρος Γεώργιος Φλώρος 


Η αναγνώστριά μας καλό θα είναι να ζητήσει τη βοήθεια ενός συγγενικού προσώπου, ενός θείου ξαδέρφου ή φίλου μεγαλύτερου που να εμπιστεύεται. Αν είναι και άνδρας του ιδίου φύλου ακόμα καλύτερα. Και αυτό γιατί πολλές φορές η ανησυχία της μητέρας ίσως δεν έχει την απαραίτητη επίδραση σε ένα παιδί από ένα σημείο και έπειτα. Μπορεί να προσπαθήσει να προσεγγίσει και το φιλικό περιβάλλον του παιδιού. Δε γνωρίζουμε ακριβώς τη βαρύτητα του περιστατικού. Είναι περιστασιακή η χρήση ή όχι; Είναι ενήμερος ο νέος για τις συνέπειες της χρήσης και της κατανάλωσης αλκοόλ; Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να λάβει εξειδικευμένες συμβουλές από ειδικούς, μια πρόταση είναι να επικοινωνήσει με το ΚΕΘΕΑ και να συζητήσει με τους επιστήμονες για το πώς να χειριστεί το θέμα που την απασχολεί.


ΚΕΘΕΑ Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων 21-8612604 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X