Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 9,7% σημείωσαν οι πωλήσεις στο λιανικό εμπόριο τον Ιούλιο
ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 9,7% σημείωσαν οι πωλήσεις στο λιανικό εμπόριο τον Ιούλιο thumbnail
Μεγάλη άνοδο 9,7% σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον Ιούλιο εφέτος, με χαρακτηριστικό ότι οι πωλήσεις μειώθηκαν μόνον στα καταστήματα φαρμακευτικών και καλλυντικών....

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 9,7% σημείωσαν οι πωλήσεις στο λιανικό εμπόριο τον Ιούλιο

Μεγάλη άνοδο 9,7% σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον Ιούλιο εφέτος, με χαρακτηριστικό ότι οι πωλήσεις μειώθηκαν μόνον στα καταστήματα φαρμακευτικών και καλλυντικών.

Ειδικότερα, οι πωλήσεις αυξήθηκαν σε Ένδυση- υπόδηση (45,1%), Πολυκαταστήµατα (22,1%), Έπιπλα- ηλεκτρικά είδη- οικιακό εξοπλισµό (20,1%), Βιβλία- χαρτικά- λοιπά είδη δώρων κ.ά. (15,6%), Καύσιµα και λιπαντικά αυτοκινήτων (13,1%), Τρόφιµα- ποτά- καπνό (7,7%) και Μεγάλα καταστήµατα τροφίµων (4,8%). Αντίθετα, πτωτικά κινήθηκαν σε Φαρµακευτικά – καλλυντικά (2,2%).

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ο γενικός δείκτης όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιµές) στο λιανικό εμπόριο, σηµείωσε αύξηση 9,7% τον Ιούλιο 2016 σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2015, ενώ σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2016 σηµείωσε αύξηση 7,9%.

Ο εποχικά διορθωµένος (ως προς την επίδραση εποχικών γεγονότων, π.χ. έναρξη σχολικής περιόδου, εορτές, τουριστική περίοδος κ.λπ.) γενικός δείκτης όγκου, σηµείωσε αύξηση 4,9% τον Ιούλιο 2016 σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2016.

Ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών (σε τρέχουσες τιµές), σηµείωσε αύξηση 7,1% τον Ιούλιο 2016 σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2015, ενώ σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2016 σηµείωσε αύξηση 4,4%.

Ο εποχικά διορθωµένος γενικός δείκτης κύκλου εργασιών, σηµείωσε αύξηση 4,5% τον Ιούλιο 2016 σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2016.
ΠΗΓΗ: http://www.real.gr 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X