Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Νέος γύρος αντιπαράθεσης για τις άδειες μετά τη διακοπή της διάσκεψης του ΣτΕ.
Νέος γύρος αντιπαράθεσης για τις άδειες μετά τη διακοπή της διάσκεψης του ΣτΕ.  thumbnail
Νέος γύρος πολιτικής αντιπαράθεσης για τον διαγωνισμό των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών έχει ξεσπάσει από χθες με αφορμή τη διακοπή της κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας πριν καν προλάβει να συμπληρώσει μια ώρα.

Νέος γύρος αντιπαράθεσης για τις άδειες μετά τη διακοπή της διάσκεψης του ΣτΕ.

Νέος γύρος πολιτικής αντιπαράθεσης για τον διαγωνισμό των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών έχει ξεσπάσει από χθες με αφορμή τη διακοπή της κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας πριν καν προλάβει να συμπληρώσει μια ώρα.

Η διάσκεψη επρόκειτο να αποφασίσει για την συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά, ωστόσο διακόπηκε μετά από έντονη αντιπαράθεση που υπήρξε μεταξύ των δικαστών και του πρόεδρου του δικαστηρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξαν διαφωνίες για τη διαδικασία σε τεχνικά θέματα χωρίς να συζητηθεί η ουσία της υπόθεσης, ενώ άγνωστο παραμένει το πότε θα γίνει η νέα συνεδρίαση. 

Με δήλωσή του ο πρόεδρος του ΣτΕ σημείωσε ότι «εν όψει του κλίματος, το οποίο επιχειρείται να διαμορφωθεί τις τελευταίες, ιδίως, ημέρες από δημόσιες τοποθετήσεις και εκδηλώσεις ως προς την έκβαση της διασκέψεως της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις εκκρεμείς ενώπιον του Δικαστηρίου υποθέσεις των τηλεοπτικών αδειών, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι πρέπει να ματαιωθεί η προγραμματισθείσα (από 13/9/2016) για σήμερα διάσκεψη επί των υποθέσεων αυτών».

Παράλληλα, παρέμβαση υπήρξε και από την Ένωση Δικαστικών Λειτουργιώντου Συμβουλίου της Επικρατείας επισημαίνοντας ότι όσα αντίθετα αναφέρονται στον τύπο δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα σχετικά με το λόγο που αναβλήθηκε η σημερινή διάσκεψη.

Κόντρα Μαξίμου – ΝΔ για τη ματαίωση της διάσκεψης στο ΣτΕ

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν εκ νέου κυβέρνηση και αντιπολίτευση μετά τη διακοπή της διάσκεψης του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες.

«To Συμβούλιο της Επικρατείας θα πρέπει να αφεθεί να αποφασίσει ανεπηρέαστο» δήλωναν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου προσθέτοντας ότι «Η διαγωνιστική διαδικασία συνεχίζεται ομαλά και ταχύτατα με δεδομένο πως έως τώρα όλες οι αποφάσεις του ΣτΕ για τα ασφαλιστικά μέτρα είναι απορριπτικές σε σχέση με τη σημερινή (χθεσινή) εξέλιξη στη συνεδρίαση».

«Μετά τους ισχυρισμούς του νομικού συμβούλου υποψήφιων διεκδικητών τηλεοπτικής άδειας, καθώς και μετά τα όσα συνέβησαν σήμερα (χθες) στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η υπόθεση "τηλεοπτικές άδειες" έγινε από σκοτεινή, σκοτεινότερη»,δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Στο θέμα επανήλθε με νεότερη ανακοίνωση το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού. Η κυβέρνηση χαρακτήρισε αδιανόητη τη δήλωση του εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας τονίζοντας ότι επιχειρεί ευθέως να αμφισβητήσει την ικανότητα της Δικαιοσύνης και μάλιστα ενός ανώτατου Δικαστηρίου, όπως το ΣτΕ, να απονείμει δικαιοσύνη στοχοποιώντας μια δικαστική λειτουργία και μια συγκεκριμένη διαδικασία ως «σκοτεινή».

Σύμφωνα με το Μαξίμου «η σαφής απάντηση της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ επισημαίνει ήδη ότι όσα «σκοτεινά» αναφέρονται στον τύπο για την ματαίωση της συνεδρίασης του ΣτΕ, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Επίσης στη σχετική ανακοίνωση ανέφερε ότι «ωστόσο, η ευθύνη της Ν.Δ. για την πρωτοφανή αμφισβήτηση των έργων της Ελληνικής Δικαιοσύνης είναι βαρύτατη».

«Το Μέγαρο Μαξίμου καταφεύγει, για ακόμη μια φορά, στη γνωστή σκοτεινή προπαγάνδα του. Παραποιεί, διαστρεβλώνει, συκοφαντεί. Όλοι θυμούνται πολύ καλά ποιος παρεμβαίνει συστηματικά, ωμά και κυνικά στο έργο της Δικαιοσύνης.  Είναι η Κυβέρνηση» απάντησε ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας στην ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου δίνοντας συνέχεια στην κόντρα. 

Η επίσημη ανακοίνωση της ΓΓΕΕ για τον οριστικό υπερθεματιστή

Οριστικός υπερθεματιστής για την κατοχή μιας τηλεοπτικής άδειας είναι ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης. Στη χθεσινή επίσημη ανακοίνωση της γενικής γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, αναφέρονται τα εξής:

«Σήμερα Παρασκευή 30-9-2016 εκδόθηκε και αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, η απόφαση του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με αρ. πρωτ. 267/30-9-2016 με την οποία εγκρίνεται το υπ’ αρ. 28/30.9.2016 πρακτικό της Πενταμελούς Ειδικής Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού και ανακηρύσσεται οριστικός υπερθεματιστής για μία (1) από τις τέσσερις (4) δημοπρατηθείσες άδειες παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition), η εταιρεία «Dimera Media Investments Limited» έναντι τιμήματος 61.500.000 ευρώ (εξήντα ενός εκατομμυρίου πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ)».

Ο Ιβάν Σαββίδης κατέθεσε την πρώτη δόση ύψους 20,5 εκατ. ευρώ

Μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου στο «πόθεν έσχες» του επιχειρηματία, η πλευρά Σαββίδη κατέβαλε και την πρώτη δόση, ύψους 20,5 εκατ. ευρώ, για την απόκτηση μιας εκ των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών που δημοπρατήθηκαν. 
ΠΗΓΗ: http://www.real.gr 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X