Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα στον Ελληνικό Κόσμο  thumbnail

Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα στον Ελληνικό Κόσμο

Κάθε Κυριακή πρωί πραγματοποιούνται στον Ελληνικό Κόσμο εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά 5-12 ετών, τα οποία σχεδιάζονται και υλοποιούνται από τους μουσειοπαιδαγωγούς του ΙΜΕ. Στόχος τους είναι η ανάληψη πρωτοβουλίας και η ενεργοποίηση της φαντασίας και της δημιουργικότητας των παιδιών.


Μέσα από το παιχνίδι και τις κατασκευές, με οπτικοακουστικά ερεθίσματα, και πάνω από όλα με την ενεργό συμμετοχή, τα παιδιά ανακαλύπτουν, παίζουν, συζητούν και αναπτύσσουν φιλικές σχέσεις σε έναν πολυχώρο όπου συνυπάρχουν ο πολιτισμός, οι νέες τεχνολογίες και η σύγχρονη αρχιτεκτονική έκφραση.


Κάθε μήνα, μια διαφορετική ομάδα εκπαιδευτικών προγραμμάτων, με θέματα όπως Μυθολογία, Αρχαίοι Πολιτισμοί, Επιστήμη και Τεχνολογία, Φτιάξ΄ το μόνος σου!, σας περιμένουν στον Ελληνικό Κόσμο.


Για παιδιά 5-12 ετών
Ώρες έναρξης: 10:30 και 12:30 (ώρα προσέλευσης 30 λεπτά πριν την έναρξη)
Διάρκεια προγραμμάτων: 90 λεπτά
Κόστος συμμετοχής: 8,50 ευρώ
Μηνιαία συνδρομή προγραμμάτων: 25 ευρώ
Για πληροφορίες-κρατήσεις: τηλ.: 212 254 0000 και email: hellenic-cosmos@ime.gr


Οκτώβριος 2016


Κυριακή, 2/10/2016:
Σκάψε, σκάψε, κάτι θα βρεις!
Αρκούν ένα φτυάρι, μυστρί, λεπτά πινέλα, καπέλο και καλή διάθεση, ώστε τα παιδιά, σαν μικροί αρχαιολόγοι, να βρουν τα "μυστικά' που κρύβουν τα σκάμματα του Ελληνικού Κόσμου! Με το πρόγραμμα αυτό, τα παιδιά θα βιώσουν τη μοναδική εμπειρία της ανασκαφής! Δουλεύοντας με πραγματικά εργαλεία μέσα στο σκάμμα και παρακολουθώντας εικονικές αναπαραστάσεις συντήρησης αγγείων, θα νιώσουν για λίγο πραγματικοί αρχαιολόγοι, συμμετέχοντας στη μαγευτική διαδικασία που οδηγεί τα ευρήματα από το χώμα στο μουσείο!


Κυριακή, 9/10/2016:
Τα "Ιμεάκια" στο Ναυτικό!
Θα ανοιχτούμε στις θάλασσες, θα ανακαλύψουμε μυστικούς κώδικες, θα προσανατολιστούμε με πυξίδα και αστρικό χάρτη και με μαεστρία θα πλοηγήσουμε τα πλοία μας. Αυτές θα είναι μερικές μόνο από τις δοκιμασίες που θα χρειαστεί να περάσουμε για να φέρουμε εις πέρας μια παράτολμη αποστολή! Θα χρειαστούμε θάρρος, ομαδικό πνεύμα και γνώση για να γίνουμε κι εμείς θρυλικοί θαλασσοπόροι και να γράψουμε τη δική μας ιστορία ανδρείας! (Το πρόγραμμα εφαρμόζεται στα πλαίσια της έκθεσης "Ιστορίες Ανδρείας").


Κυριακή, 16/10/2016:
Αρχαίων μαγειρέματα!
Οικογενειακό πρόγραμμα
"Άκρατος", "άριστον", "εσπέρισμα", "δείπνον"… λέξεις που μπερδεύουν στο άκουσμά τους, αλλά είναι γεμάτες νοστιμιά… αρχαία νοστιμιά! Οι μικροί μας φίλοι μαγειρεύουν συνταγές των Αρχαίων και… καλή μας όρεξη! Δραστηριότητες μέσω των οποίων ταξιδεύουμε στον χρόνο για να ανακαλύψουμε τις διατροφικές συνήθειες των αρχαίων Ελλήνων, τα μαγειρικά σκεύη που χρησιμοποιούσαν, ομοιότητες και διαφορές με τη δική μας εποχή και να εμπνευστούμε για να δημιουργήσουμε σύγχρονα πιάτα με… αρχαίες συνταγές!


Κυριακή, 23/10/2016:
"Παίζουμε" Ειρήνη;
Ο Αριστοφάνης μιλά στα παιδιά…! Τους μιλά για την "Ειρήνη"! Και τα παιδιά όχι μόνο τον ακούν, αλλά αρπάζουν την ευκαιρία και "παίζουν" μαζί του! Ταξιδεύουμε στον χρόνο για να αναζητήσουμε την εποχή του Αριστοφάνη, την κωμωδία και τις συνήθειες της εποχής του σχετικά με τη θεατρική τέχνη. Με βασικά εργαλεία το θεατρικό παιχνίδι και την αφήγηση μπλεκόμαστε στους στίχους της αριστοφανικής "Ειρήνης" και ανακαλύπτουμε τον ποιητή, το έργο και τα μηνύματα του.


Κυριακή, 30/10/2016:
Η αρχαία Αθήνα με τα μάτια ενός παιδιού
Ο μικρός Φαίδων μας προσκαλεί να περάσουμε μαζί του μια ολόκληρη μέρα στην πόλη του, την Αθήνα των κλασσικών χρόνων. Άραγε, πώς είναι να ζει κανείς σε μια τόσο σπουδαία πόλη; Ξέρεις πώς είναι να ζεις στην Αθήνα σήμερα. Έχεις φανταστεί ποτέ, πώς ήταν να ζεις στην ίδια πόλη στα αρχαία χρόνια; Ανακαλύπτουμε το ημερολόγιο του Φαίδωνα, ενός μικρού αγοριού που έζησε τότε και με τις χρήσιμες πληροφορίες του κάνουμε μια βόλτα από το σχολείο, το σπίτι του, το γυμνάσιο, την αγορά. Και φυσικά παίζουμε! Τα παιχνίδια που τότε αγαπούσαν τα παιδιά!


Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος – Ταύρος
Πειραιώς 254
Τηλέφωνο: 212 254 0000


 


http://edu.ime.gr/


 


Με πληροφορίες και από το artandlife.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X