Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Γιατί δεν θα συμμετέχει ο δήμαρχος Καισαριανής στις εκδηλώσεις για το Σκοπευτήριο
Γιατί δεν θα συμμετέχει ο δήμαρχος Καισαριανής στις εκδηλώσεις για το Σκοπευτήριο thumbnail

Γιατί δεν θα συμμετέχει ο δήμαρχος Καισαριανής στις εκδηλώσεις για το Σκοπευτήριο

Ο δήμαρχος Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος εξήγησε τους λόγους που το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να μη συμμετέχει στις εκδηλώσεις για το Σκοπευτήριο.


Με τηλεφωνική παρέμβαση στην ΕΡΤ1, ο δήμαρχος Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος, απάντησε στα όσα είχε πει νωρίτερα ο Παναγιώτης Σκούτας Διευθυντής του Γραφείου του υπουργού Επικρατείας, ότι «εξυπηρετεί την επιλογή του ΚΚΕ να δημιουργήσει εντυπώσεις, με την άρνησή του να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για το Σκοπευτήριο της Καισαριανής».


Ο δήμαρχος επισήμανε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο, σε ανοιχτή του συνεδρίαση με πολύ κόσμο, αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία ότι δεν μπορεί να συμμετέχει ο δήμος σε μια τέτοια ενέργεια, η οποία έχει αποπροσανατολιστικά χαρακτηριστικά και θέλει να εξιλεώσει την κυβέρνηση για την αντιλαϊκή της πολιτική.


Ο δήμαρχος σημείωσε ακόμα, ότι η Σκοπευτική Εταιρεία έχει κινηθεί δικαστικά, ότι το ζήτημα της παραχώρησης του χώρου δεν έχει λήξει οριστικά και η κυβέρνηση οφείλει να δει τι θα κάνει σχετικά με αυτό.


Η επιλογή του Ηλ. Σταμέλου να μην παραστεί στην εκδήλωση προκάλεσε την αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου και σε ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου αναφέρεται:


«Ο δήμαρχος Καισαριανής ο οποίος πρόσκειται στο ΚΚΕ και οι άλλες δημοτικές παρατάξεις, συνεργάστηκαν στενά με την κυβέρνηση για να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία παραχώρησης του Σκοπευτηρίου. Το ΚΚΕ άλλωστε υπερψήφισε τη ρύθμιση. Η απόδοση του Σκοπευτηρίου στον δήμο είναι μια ιστορική δικαίωση που ανήκει σε όλο τον δημοκρατικό κόσμο. Ο δήμαρχος απλώς εξυπηρετεί την επιλογή του ΚΚΕ να δημιουργήσει εντυπώσεις, τις οποίες ο ιστορικός του μέλλοντος δε θα θυμάται».


Ο δήμαρχος Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος είχε γνωστοποιήσει και με επιστολή του προς την κυβέρνηση την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης να μη συνδιοργανώσει μαζί της την εκδήλωση για το Σκοπευτήριο Καισαριανής.


Η επιστολή 


«Αγαπητοί κύριοι,


Με αφορμή την εκδήλωση που πραγματοποιείται στις 2 Οκτωβρίου 2016 και ως απάντηση της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαμε, θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα εξής:


Το Δημοτικό Συμβούλιο Καισαριανής σε ανοιχτή του συνεδρίαση και με παρουσία σε αυτό κατοίκων της πόλης μας συζήτησε τις σημαντικές εξελίξεις που αφορούσαν την ψήφιση του νομοσχεδίου με το οποίο παραχωρείται στον Δήμο Καισαριανής για σαράντα χρόνια το σύνολο του χώρου του Σκοπευτηρίου. Κοινή πεποίθηση όλων στη συζήτηση ήταν το γεγονός ότι ο χώρος του Σκοπευτηρίου αποτελεί κατάκτηση μακροχρόνιων αγώνων του καισαριανιώτικου λαού. Η παραχώρηση του Σκοπευτηρίου στον Δήμο Καισαριανής είναι αποτέλεσμα των αγώνων του λαού που και σε αυτήν την περίπτωση τίποτα δε του χαρίστηκε από κανέναν. Ακριβώς γι' αυτούς τους λόγους δεν μπορεί να αξιοποιηθεί στην προσπάθεια εξιλέωσης της κυβερνητικής πολιτικής.


Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε τη διοργάνωση εκδήλωσης με αφορμή την παραχώρηση για σαράντα χρόνια στον Δήμο μας όλης της έκτασης του χώρου του Σκοπευτηρίου, για να τιμήσει τους αγώνες που έχουν γίνει για αυτό, η οποία και πραγματοποιήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 2016.


Στη συνεδρίασή του επίσης αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία ότι δε θα συμμετέχει σε συνδιοργάνωση εκδήλωσης με την κυβέρνηση και την ΕΡΤ με αφορμή το νόμο για την παραχώρηση του χώρου του Σκοπευτηρίου, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο άλλοθι στην κυβερνητική πολιτική.


Η πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση έρχεται σε πλήρη διάσταση με τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των κατοίκων της Καισαριανής και στρέφεται συνολικά απέναντι στον ελληνικό λαό. Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει εξαπολύσει επίθεση στα δικαιώματα του λαού και τις κατακτήσεις του. Ψηφίζει και εφαρμόζει μνημόνια, υλοποιώντας μια πολιτική που τσακίζει τον λαό με φόρους και μειώσεις σε μισθούς και σε συντάξεις, ενώ ταυτόχρονα χαρίζει απαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο. Ξεπουλά, και με τα νέα μέτρα προχώρα σε ιδιωτικοποίηση και εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, μειώνει δραματικά τα κονδύλια στους δήμους προωθώντας την πολιτική της ανταποδοτικότητας, προσθέτοντας και νέα βάσανα και φορολογία στον λαό. Συμμετέχει στη λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ συμφωνώντας με τις αποφάσεις της που αιματοκυλούν τους λαούς στην Μέση Ανατολή και αλλού, ξεριζώνοντας εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες από τις εστίες τους.


Στο πνεύμα των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, ως δήμαρχος Καισαριανής, τιμώντας την ιστορία της πόλης, την ιστορική μνήμη και τα διδάγματα από τους αγώνες και τις θυσίες των προηγούμενων γενιών, τους 750 εκτελεσμένους στο Σκοπευτήριο, δε θα παρευρεθώ στην εκδήλωση στις 2 Οκτώβρη.»
Πηγή: 902.gr, enikos.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X