Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Κύπρος: απαραίτητη η φυσική παρουσία των εμπλεκομένων στην υπόθεση Focus
Κύπρος: απαραίτητη η φυσική παρουσία των εμπλεκομένων στην υπόθεση Focus thumbnail

Κύπρος: απαραίτητη η φυσική παρουσία των εμπλεκομένων στην υπόθεση Focus

Απαραίτητη έκρινε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας τη φυσική παρουσία, ενώπιόν του, των Ανδρέα Βγενόπουλου, Μιχάλη Ζολώτα, Κυριάκου Μάγειρα και Μιχάλη Φόλε, προκειμένου να αποφανθεί εάν θα παραπεμφθούν σε απευθείας δίκη ενώπιον του κακουργιοδικείου για την υπόθεση της Focus.


Οι τέσσερις είναι κατηγορούμενοι στην ποινική υπόθεση ενός εκατομμυρίου ευρώ, που καταβλήθηκε από τη Focus στην εταιρεία του πρώην διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου και πρώην υπουργού Εσωτερικών και Οικονομικών, Χριστόδουλου Χριστοδούλου.


Σύμφωνα με το δικαστήριο, η επίδοση των κλήσεων προς τους κατηγορούμενους έγινε «έγκυρα και νομότυπα και ως εκ τούτου είναι ικανή να επιφέρει όλα τα έννομα αποτελέσματα που προβλέπονται από την απουσία των κατηγορουμένων, περιλαμβανομένης και της έκδοσης ενταλμάτων σύλληψης εναντίον τους».


Τα άλλα τρία φυσικά πρόσωπα που κατηγορούνται είναι ο Χριστόδουλος Χριστοδούλου, η κόρη του, Αθηνά Χριστοδούλου και ο πρώην σύζυγός της, Ανδρέας Κιζουρίδης, οι οποίοι σήμερα παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο μαζί με τους δικηγόρους τους.


Όσον αφορά τον κ. Βγενόπουλο και τον κ. Μάγειρα, οι οποίοι επηρεάζονται από την απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου, το δικαστήριο κάλεσε τους συνήγορους υπεράσπισης να παρουσιάσουν τους πελάτες τους ενώπιον του, υπό το φως της δέσμευσης του Γενικού Εισαγγελέα, ότι σε περίπτωση που εμφανιστούν, θα ζητήσει μόνο χρηματική εγγύηση για να διασφαλιστεί η παρουσία τους στο δικαστήριο.


 


Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X