Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Με αντικείμενο το ελληνικό πρόγραμμα συνεδριάζει αύριο η Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου
Με αντικείμενο το ελληνικό πρόγραμμα συνεδριάζει αύριο η Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου thumbnail

Με αντικείμενο το ελληνικό πρόγραμμα συνεδριάζει αύριο η Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου

Τα μέτρα για το χρέος και η κατάσταση στην Ελλάδα θα βρεθούν στο επίκεντρο συζήτησης την Τρίτη στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, παρουσία του Eπιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί.


Ειδικότερα, στην ατζέντα περιλαμβάνονται η προοπτική μελλοντικής διαπραγμάτευσης με τους δανειστές για το χρέος, η υλοποίηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και η μακροοικονομική κατάσταση της Ελλάδας.


Σε ανακοίνωσή της, η oμάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών τονίζει ότι ζητά το συντομότερο δυνατό συμφωνία στα μέτρα για το χρέος, τα οποία αποτελούν βασική προϋπόθεση για την επιτυχία του τρίτου ελληνικού προγράμματος.


«Έπειτα από χρόνια κρίσης και βαθιάς ύφεσης, η Ελλάδα αρχίζει και πάλι να ανακάμπτει. Στο πλαίσιο των τριών προγραμμάτων προσαρμογής, οι ελληνικές αρχές προχώρησαν σε ευρείες μεταρρυθμίσεις, τις οποίες η ΕΕ οφείλει να στηρίξει. Ωστόσο, η κατάσταση των δημόσιων οικονομικών της χώρας παραμένει αβέβαιη και δύσκολη για δεκαετίες. Ως εκ τούτου επείγει η λήψη συγκεκριμένων μέτρων για τη βιωσιμότητα του χρέους. Η oμάδα των Σοσιαλιστών ζητά το συντομότερο δυνατό συμφωνία στα μέτρα για το χρέος, τα οποία είναι προϋπόθεση για την επιτυχία του τρίτου ελληνικού προγράμματος», αναφέρεται στην ανακοίνωση.


Παράλληλα, στο Eurogroup της 10ης Οκτωβρίου, αναμένεται να δοθεί το πράσινο φως για την εκταμίευση της υπο-δόσης των 2,8 δις. ευρώ και στις 17 Οκτωβρίου θα γίνει η έναρξη των συνομιλιών για την δεύτερη αξιολόγηση με την επιστροφή των επικεφαλής των δανειστών στην Αθήνα.


 


Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X