Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Συνάντηση Τσίπρα με τον Λιού Γιουνσάν, μέλος Πολιτικού Γραφείου ΚΚΚ
Συνάντηση Τσίπρα με τον Λιού Γιουνσάν, μέλος Πολιτικού Γραφείου ΚΚΚ thumbnail

Συνάντηση Τσίπρα με τον Λιού Γιουνσάν, μέλος Πολιτικού Γραφείου ΚΚΚ

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε συνάντηση στις 11:40 στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Λιού Γιουνσάν, μέλος του Πολιτικού Γραφείου και της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, αρμόδιο για ζητήματα πολιτισμού.


Η βούληση των δύο χωρών για εμβάθυνση της στρατηγικής εταιρικής συνεργασίας τους και η επέκτασή της σε νέους τομείς, επιβεβαιώθηκε.


Στον σύντομο διάλογο που είχαν κατά την έναρξη της συνάντησής τους που ολοκληρώθηκε προ ολίγου, ο Πρωθυπουργός καλωσόρισε τον κ. Γιουνσάν στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι γίνεται μετά τη δική του επίσκεψη στο Πεκίνο, «που πιστεύω ότι σηματοδοτεί μια νέα εποχή στις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες και τη στρατηγική συνεργασία που έχουμε οικοδομήσει». «Μια συνεργασία», όπως υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, «που επεκτείνεται πια σε μια σειρά από τομείς, στις μεταφορές, την ενέργεια, τον πολιτισμό και θα πρέπει να ανιχνεύσουμε τη δυνατότητα να είμαστε πολύ αποτελεσματικοί και συγκεκριμένοι σε όλους αυτούς τους τομείς, κάνοντας βήματα παραπέρα».Ο κ. Γιουνσάν αναφέρθηκε στην «πολύ καλή συνάντηση» που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας νωρίτερα προτού μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, προσθέτοντας, ότι «ενδιαφέρεται πολύ ο εξοχότατος Πρόεδρος για τις πολιτιστικές ανταλλαγές μεταξύ των χωρών μας». «Γι' αυτό», συνέχισε ο κ. Γιουνσάν, «πιστεύω ότι η επίσκεψή μου αυτή θα προωθήσει την περαιτέρω ενίσχυση της συνολικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης Κίνας – Ελλάδας».


Σχετικά με τη χθεσινή επίσκεψη του στο Μ. Μαξίμου όπου ο Πρωθυπουργός του παρέθεσε δείπνο χθες βράδυ, ο κ. Γιουνσάν σημείωσε ότι «χτες το βράδυ ήταν η πρώτη μας συνάντηση αλλά πραγματικά ένιωσα σαν παλιός φίλος μαζί σας, είστε αξιόπιστος και καλός φίλος μας».


 


Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X