Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / "To 2017 θα είναι η χρονιά της εκταμίευσης των πιο πολλών κονδυλίων για το ΕΣΠΑ"
"To 2017 θα είναι η χρονιά της εκταμίευσης των πιο πολλών κονδυλίων για το ΕΣΠΑ" thumbnail

"To 2017 θα είναι η χρονιά της εκταμίευσης των πιο πολλών κονδυλίων για το ΕΣΠΑ"

Για υπερβάλλοντα ζήλο ορισμένων στην αστυνομία και εντοπισμό των υπευθύνων για τη ρίψη χημικών στους συνταξιούχους, έκανε λόγο ο υπουργός Περιβάλλοντος Π. Σκουρλέτης, μιλώντας στην ΕΡΤ.


Τόνισε πως, με εντολή του Πρωθυπουργού, απαγορεύτηκε πλέον η χρήση χημικών σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας πολιτών. Υπογράμμισε ταυτόχρονα πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εμφορείται από την πολιτική της βίαιης καταστολής, όπως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κατά τη διακυβέρνηση της χώρας τα προηγούμενα χρόνια.


«To 2017 θα είναι η χρονιά της εκταμίευσης των πιο πολλών κονδυλίων για το ΕΣΠΑ» εκτίμησε ο υπουργός Περιβάλλοντος σημειώνοντας ότι υπάρχουν προοπτικές για ανάπτυξη.


Αναφορικά με το Υπερταμείο είπε ότι αποτελεί διοικητική ομπρέλα αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και εξέφρασε την άποψη πως η μεταφορά της ΔΕΗ και άλλων οργανισμών δεν σημαίνει πως θα ιδιωτικοποιηθούν.


Ενημέρωσε ακόμη ότι δεν υπάρχουν σκέψεις για αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ.


Σχετικά με τον προϋπολογισμό και τη φορολογία ο κ. Σκουρλέτης σχολίασε ότι «οι φόροι ήταν αποτέλεσμα ενός διλήμματος: ή θα γινόταν μεγαλύτερη μείωση μισθών και συντάξεων ή θα αυξανόταν η φορολογία για το 2016 και 2017 και μετά από το 2018 θα αρχίσει η αποκλιμάκωση».


Επέκρινε τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Τατούλη για τις επιλογές του στην αντιμετώπιση των θεμάτων με τα σκουπίδια στην περιοχή, παρατηρώντας ότι ο σχεδιασμός του εξυπηρετούσε συμφέροντα. Υποστήριξε πως μετά από πρόταση της πλειοψηφίας των δημάρχων η κυβέρνηση επανασχεδίασε το πρόγραμμα για ανακύκλωση και χωροθετήσεις χωρίς να είναι μακριά από τον τόπο που παράγονται. Πρόσθεσε, πως σύντομα θα δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα.


Σε ερώτηση για ενδεχόμενο ανασχηματισμό παρατήρησε ότι είναι προνόμιο του Πρωθυπουργού ενώ σημείωσε πως πάντα οι αλλαγές στην κυβέρνηση θα πρέπει να έχουν ως κριτήριο την αποτελεσματικότητα.


Ερωτηθείς για το εάν ενδιαφέρεται για τη θέση του Γραμματέα του κόμματος παρέπεμψε στις δηλώσεις που είχε κάνει στην Εφημερίδα των Συντακτών υπογραμμίζοντας πως ο Γραμματέας εκλέγεται στον ΣΥΡΙΖΑ με ανοικτές δημοκρατικές διαδικασίες.


 


Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X