Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Ισίδωρος Ντογιάκος: έκπτωτος από τη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών
Ισίδωρος Ντογιάκος: έκπτωτος από τη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών  thumbnail

Ισίδωρος Ντογιάκος: έκπτωτος από τη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών

Έκπτωτος από τη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών είναι από σήμερα ο Eισαγγελέας Ισίδωρος Ντογιάκος, καθώς του επιδόθηκε η απόφαση καταδίκης του από το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου, για 40ημερη στέρηση μισθού. Λίγες μέρες μετά την επανεκλογή του στη θέση του επικεφαλής της Εισαγγελίας Εφετών, διαδικασία στην οποία συμμετείχε αφού δεν του είχε επιδοθεί η επίμαχη απόφαση, ο κ. Ντογιάκος κηρύσσεται έκπτωτος του αξιώματός του.


Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο αν θα αντικαταστήσει τον κ. Ντογιάκο ο αναδειχθείς από τις εκλογές των Εισαγγελέων ως αναπληρωτής Εισαγγελέας ο Αντώνης Λιόγας, ή αν θα προκηρυχθούν νέες εκλογές των Εισαγγελέων του Εφετείου Αθήνας. Ο κ. Ντογιάκος είχε κατέλθει τελευταία στιγμή στην εκλογική διαδικασία μετά από γνωμοδότηση του Αρείου Πάγου που του το επέτρεπε, εφόσον δεν του είχε επιδοθεί η απόφαση πειθαρχικής καταδίκης του και από τους 82 εισαγγελείς που ψήφισαν είχε λάβει τις ψήφους των 39 με τον κ. Λιόγα να ακολουθεί με 30 ψήφους.


 


Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ


 


Διαβάστε ακόμη:


 


https://boro.gr/143265/vaksevanhs-oi-ntogiakoi


 


https://boro.gr/142901/pws-to-hot-doc-odhghse-sthn-apopomph-ntogiakoy


 


 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X