Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Απαλλάσσονται Ρέστης, Πάλλης για δύο δανειοδοτήσεις από την τράπεζα FBB
Απαλλάσσονται Ρέστης, Πάλλης για δύο δανειοδοτήσεις από την τράπεζα FBB thumbnail

Απαλλάσσονται Ρέστης, Πάλλης για δύο δανειοδοτήσεις από την τράπεζα FBB

Απαλλακτικό βούλευμα για δύο περιπτώσεις δανειοδοτήσεων από τη First Business Bank (FBB) εξέδωσε το Συμβούλιο Εφετών για τον εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη, τον πρώην συνεργάτη του Αναστάσιο Πάλλη και συγκατηγορουμένους τους.


Με το βούλευμα (αριθμός 1192/2016) απαλλάσσονται από όλες τις κατηγορίες, που αφορούσαν δύο δάνεια συνολικού ύψους 15,8 εκατ. ευρώ που χορηγήθηκαν το 2012 από την τράπεζα FBB, τόσο ο κ. Ρέστης και ο κ. Πάλλης όσο και στελέχη της τράπεζας που βρέθηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης για την εμπλοκή τους στην έγκριση και χορήγηση των δύο δανείων. Οι δανειοδοτήσεις αφορούσαν ποσά 10 εκατομμυρίων ευρώ και 5,8 εκατομμυρίων ευρώ αντίστοιχα. Το δεύτερο δάνειο, στο οποίο εμπλέκεται και ο κ. Πάλλης, είχε χορηγηθεί σε εξωχώρια εταιρεία το 2012 και ήταν αυτό για το οποίο ο εφοπλιστής είχε κριθεί προφυλακιστέος μετά την απολογία του στην ανακρίτρια το καλοκαίρι του 2013. Με το βούλευμα οι κατηγορούμενοι απαλλάσσονται από κατηγορίες που, ανά περίπτωση, αφορούν τα αδικήματα της υπεξαίρεσης, της άμεσης συνέργειας σε υπεξαίρεση και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.


Οι εφέτες, κάνοντας δεκτή ανάλογη πρόταση της Εισαγγελέως Αθηνάς Θεοδωροπούλου, έκριναν πως τα δύο δάνεια δεν ήταν «εικονικά» και ότι χορηγήθηκαν με επαρκείς εξασφαλίσεις ενώ στην κρίση τους μέτρησε και η πλήρης εξόφλησή τους από τον εφοπλιστή ο οποίος την επίμαχη περίοδο ήταν επικεφαλής της τράπεζας.


Με δήλωσή του μετά την έκδοση του βουλεύματος ο συνήγορος του κ. Πάλλη, Γρηγόρης Τσόλιας αναφέρει πως η τράπεζα FBB κατήγγειλε για δικούς της λόγους το δάνειο για το οποίο βρέθηκε υπόλογος και κρατήθηκε επί οκτώ μήνες ο εντολέας του. Τονίζει επίσης ότι από την αρχή ο επιχειρηματίας υποστήριξε ότι ήταν απολύτως νόμιμη δανειοδότηση και καθ’ όλα ενήμερη, με κανονική εξυπηρέτηση και πλήρως εξασφαλισμένη.


Για την υπόθεση των δανειοδοτήσεων της FB Bank, της οποίας ανακλήθηκε η άδεια το 2013 και τέθηκε σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης, εκκρεμούν και άλλες δικογραφίες βάσει εισαγγελικών ερευνών και πορισμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος.


 


Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X