Είμαι 12 χρονών και ζυγίζω 70 κιλά. Μπορείτε να με βοηθήσετε; thumbnail

Η ΜΑΡΙΑ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ ΤΟΥ BORO.GR

Τι σημασία έχει αν είσαι 50, 60, 70 ή 80 κιλά; Να σκέφτεσαι μόνο ότι είσαι υγιής και αυτό να είναι το βασικό μέλημα στη ζωή σου. Αν τα περίσσεια κιλά σου στερούνε την υγεία και στέκονται εμπόδια στα καθημερινά σου σχέδιά, τότε ναι, κάνε ριζικές αλλαγές. Αν όχι, γιατί ακούς και στηρίζεσαι στα λεγόμενα άλλων; Αισθάνεσαι καλά με τον εαυτό σου; Αν όχι τι θα άλλαζες στην καθημερινότητα και τις συνήθειές σου;

Είμαι 12 χρονών και ζυγίζω 70 κιλά. Μπορείτε να με βοηθήσετε;

Αναγνώστρια μας ρωτά: Γεια σας με λένε Μαρία είμαι 12 χρονών είμαι 60 ή 70 κιλά και έχω ύψος 161.


Στο σχολείο μερικές φορές με λένε χοντρή.


Νιώθω άσχημα μπορείτε να με βοηθήσετε;
Στο ερώτημά σας απάντησε ο Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Ευμένης Π. Καραφυλλίδης

ΑΠΑΝΤΗΣΗ


Μαρία γεια σου,


Τι σημασία έχει αν είσαι 50, 60, 70 ή 80 κιλά; Να σκέφτεσαι μόνο ότι είσαι υγιής και αυτό να είναι το βασικό μέλημα στη ζωή σου. Αν τα περίσσεια κιλά σου στερούνε την υγεία και στέκονται εμπόδια στα καθημερινά σου σχέδιά, τότε ναι, κάνε ριζικές αλλαγές. Αν όχι, γιατί ακούς και στηρίζεσαι στα λεγόμενα άλλων;


Αισθάνεσαι καλά με τον εαυτό σου; Αν όχι τι θα άλλαζες στην καθημερινότητα και τις συνήθειές σου; Σκέψου αν εσύ θα ήθελες να βελτιώσεις την εξωτερική σου εμφάνιση, απάντησε στα ερωτήματα αυτά, και σύμφωνα με τις απαντήσεις σου πράξε ανάλογα. Αν όντως κάτι από την εικόνα σου σε ενοχλεί άλλαξέ το.


Ζήτησε τη στήριξε των γονιών σου και την καθοδήγηση ενός ειδικού και είμαι σίγουρος ότι θα τα έχεις. Μην το περάσεις μόνη σου αυτό. Η ανασφάλεια και η ενόχληση που αισθάνεσαι από την άδικη αντιμετώπιση των συνομηλίκων σουμπορεί να σε οδηγήσει σε λανθασμένες αποφάσεις και τεχνικές αδυνατίσματος.


Το μότο στη ζωή σου να είναι πάντα «ποικιλία-μέτρο-ισορροπία», το ίδιο και στη διατροφή σου!!! Το μόνο που ανεπιφύλαχτα θα σου πρότεινα είναι να τρέφεσαι ποιοτικά, με ότι αυτό συνεπάγεται, και να αρχίσεις να αθλείσαι, θα κάνουν σίγουρα καλό και στην υγεία και στην ψυχολογία και στην κοινωνική σου ζωή. Προσπάθησε για σένα, αγάπησε τον εαυτό σου!


Με εκτίμηση,


ΕΥΜΕΝΗΣ Π. ΚΑΡΑΦΥΛΛΙΔΗΣ BSc (Hons), MSc, NYSCDN


Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος


Πανεπιστημίου Leeds M., Αγγλία


Πανεπιστημίου Columbia, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ


Διευθυντής Διαιτολογικού Τμήματος ΙΑΣΩ General


Μέλος Ογκολογικού Συμβουλίου ΙΑΣΩ General


email: ek2174@columbia.edu


Τηλ:  2107470167 // 6974442646


www.karafillides.gr


 [fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X