Σαρδέλες με κρασί και κάππαρη στο τηγάνι!

<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title">Υλικά</div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>1 κιλό σαρδέλες, καθαρισμένες</li>
<li>60 ml ελαιόλαδο</li>
<li>50 ml λευκό ξηρό κρασί</li>
<li>50 ml λευκό γλυκό κρασό</li>
<li>2 κουτ. σούπας κάππαρη ξαλμυρισμένη</li>
<li>1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες</li>
<li>2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες</li>
<li>1 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι, τριμμένο</li>
<li>αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο</li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span> 4</div>
</div>
</div>
<div class="recipe_info cf"><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span> 20΄</span> <span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Μαγείρεμα</span> 10΄</span></div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span>Σε ένα ευρύχωρο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 4 – 5 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό. Απλώνουμε τις σαρδέλες σε μία στρώση, σκορπίζουμε την κάππαρη, αλατοπιπερώνουμε και μετά από 1 λεπτό προσθέτουμε το ξηρό και το γλυκό κρασί. Αχνίζουμε τις σαρδέλες για περίπου 6 – 7 λεπτά ή μέχρι να γίνουν. Στο τέλος προσθέτουμε το θυμάρι. Σερβίρουμε με πατατοσαλάτα εμπλουτισμένη με ντομάτα και ξερό κρεμμύδι.</p>
<p> </p>
<p><span class="bittersweet"><span class="simple_rhomb">Στο ποτήρι</span></span>Όποιο λευκό κρασί μας αρέσει, αρκεί να μην είναι πολύ αρωματικό και να έχει υψηλή οξύτητα. Ενα Ασύρτικο ή μια καλοφτιαγμένη Ρετσίνα!</p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.gastronomos.gr">http://www.gastronomos.gr</a></p>
<p> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα