Παντσέτα αργοψημένη thumbnail

Παντσέτα αργοψημένη








Υλικά για 6 άτομα
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 3½ ώρες


Υλικά

-1.200 γρ. παντσέτα χοιρινή
-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-3 κρεμμύδια σε φέτες
-3 κουτ. σούπας μέλι
-2 κουτ. σούπας κύμινο σκόνη
-1 πιπεριά κόκκινη καυτερή ψιλοκομμένη
-αλάτι, πιπέρι




 

Eκτέλεση


Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Τσιγαρίζουμε σε μεγάλο τηγάνι τις παντσέτες στο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν. Αναμειγνύουμε σε μπολ το μέλι (διαλυμένο σε 3 κουτ. σούπας ζεστό νερό) με το κύμινο, την πιπεριά, αλάτι και πιπέρι. Στρώνουμε σε ταψί τα κρεμμύδια και βάζουμε από πάνω τις παντσέτες. Ραντίζουμε με το μείγμα του μπολ ώστε να πάει παντού. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 3½ ώρες. Σερβίρουμε το κρέας με χοντροκομμένες τηγανητές πατάτες.


Tip: Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε και μισό φλιτζάνι λευκό κρασί μέσα στο ταψί.


 


http://www.thecookbook.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X