Παντσέτα αργοψημένη

<table class="synt" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tbody>
<tr>
<td>
<p><strong>Υλικά για</strong> 6 άτομα<br /><strong>Προετοιμασία </strong>10 λεπτά<br /><strong>Μαγείρεμα</strong> 3½ ώρες</p>
<div class="ylika"><strong>Υλικά</strong>
<p>-1.200 γρ. παντσέτα χοιρινή<br />-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο<br />-3 κρεμμύδια σε φέτες<br />-3 κουτ. σούπας μέλι<br />-2 κουτ. σούπας κύμινο σκόνη<br />-1 πιπεριά κόκκινη καυτερή ψιλοκομμένη<br />-αλάτι, πιπέρι</p>
</div>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
<div class="clear"> </div>
<p><strong>Eκτέλεση</strong></p>
<p>Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Τσιγαρίζουμε σε μεγάλο τηγάνι τις παντσέτες στο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν. Αναμειγνύουμε σε μπολ το μέλι (διαλυμένο σε 3 κουτ. σούπας ζεστό νερό) με το κύμινο, την πιπεριά, αλάτι και πιπέρι. Στρώνουμε σε ταψί τα κρεμμύδια και βάζουμε από πάνω τις παντσέτες. Ραντίζουμε με το μείγμα του μπολ ώστε να πάει παντού. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 3½ ώρες. Σερβίρουμε το κρέας με χοντροκομμένες τηγανητές πατάτες.</p>
<p><strong>Tip:</strong> Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε και μισό φλιτζάνι λευκό κρασί μέσα στο ταψί.</p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.thecookbook.gr">http://www.thecookbook.gr</a></p>

Σχετικά άρθρα