Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Συνάντηση Τσίπρα με τους Προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων
Συνάντηση Τσίπρα με τους Προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων thumbnail

Συνάντηση Τσίπρα με τους Προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων

Η πρόταση της κυβέρνησης για τα ειδικά μισθολόγια παρουσιάστηκε στη συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους Προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων, Βασιλική Θάνου (Πρόεδρος του Αρείου Πάγου), Ανδρονίκη Θεοτοκάτου (Πρόεδρος Ελεγκτικού Συνεδρίου), Νίκο Σακελλαρίου (Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας), καθώς επίσης και τους Ξένη Δημητρίου (Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου) και Ευτυχία Φουντουλάκη (Γενικός Επίτροπος Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων) στο Μέγαρο Μαξίμου.


Από την πλευρά της κυβέρνησης συμμετείχαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος και ο ΓΓ δημοσιονομικής πολιτικής του ΥΠΟΙΚ, Φραγκίσκος Κουτεντάκης, ο οποίος εξήγησε την πρόταση για τα ειδικά μισθολόγια. Αυτό είναι και το θέμα που βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης, η οποία πραγματοποιήθηκε έπειτα από αίτημα των δικαστικών και είχε προγραμματιστεί εδώ και μέρες.


«Θα ήθελα να απολογηθώ που καθυστέρησα να ανταποκριθώ στο αίτημά σας για συνάντηση εδώ και μια εβδομάδα, αλλά, όπως βλέπετε, οι εξελίξεις τρέχουν και καθημερινά το πρόγραμμά μας είναι πολύ γεμάτο αυτές τις μέρες», είπε ο Πρωθυπουργός υποδεχόμενος τους Προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων.


Εντούτοις, σημείωσε ο κ. Τσίπρας, η κυβέρνηση έχει κάνει μια πολύ καλή επεξεργασία αναφορικά με την πρόταση που αφορά τα ειδικά μισθολόγια, «όπου πιστεύω γίνεται μια προσπάθεια ουσιαστική να μπορέσουμε να διατηρήσουμε χωρίς καμμία μείωση τις ισχύουσες αμοιβές για τους δικαστικούς υπαλλήλους και μια αναδιάρθωση που δίνει μια προοπτική δικαιοσύνης, με βάση βεβαίως τις δημοσιονομικές δυσκολίες στις οποίες βρισκόμαστε». Ο Πρωθυπουργός εκτίμησε ότι είναι «μια μεταρρύθμιση στα μισθολόγια που θα δώσει τη δυνατότητα να αποτυπωθεί με δικαιοσύνη η δυνατότητα εξέλιξης και σε κάποιες περιπτώσεις οι αναγκαίες αυξήσεις στους μισθούς εκείνων των λειτουργών που βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας». «Και νομίζω», συνέχισε, «ότι είναι αναγκαίο αυτό να γίνει υπό την έννοια ότι πράγματι τα τελευταία χρόνια, ιδίως τα 5 χρόνια της κρίσης, υπήρξαν πολύ μεγάλες ονομαστικές μειώσεις που απαξιώνουν τον ρόλο λειτουργών που διαχειρίζονται πάρα πολύ κρίσιμα ζητήματα».


«Βεβαίως», επισήμανε ο Πρωθυπουργός, «αντιλαμβάνεστε ότι ακόμα βρισκόμαστε σε μια περίοδο προσαρμογής και οι δυνατότητες που έχουμε είναι περιορισμένες», για να τονίσει ότι «εντούτοις προσπαθούμε με δικαιοσύνη, με αίσθηση δικαίου και με προσπάθεια να κατανεμηθούν με δικαιοσύνη τα βάρη αλλά και οι όποιες δυνατότητες προκύπτουν να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα».


Ολοκληρώνοντας, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι η πρόταση που παρουσιάζεται, θα κριθεί κι από τους ίδιους και φυσικά από τις ενώσεις και τους ίδιους τους λειτουργούς στον χώρο της δικαιοσύνης και όχι μόνο, καθώς, όπως παρατήρησε, τα ειδικά μισθολόγια αφορούν και στρατιωτικούς, ενστόλους με την ευρύτερη έννοια, αστυνομικούς αλλά και τους πανεπιστημιακούς και άλλους καθηγητές, το διπλωματικό σώμα και γιατρούς.


 


Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X