Ο 11ος οίκος στη συναστρία της σχέσης: Με ποιά ζώδια ταυτίζεται thumbnail
Στην μελέτη της κλασσικής Αστρολογίας έχει επικρατήσει η άποψη ότι ο 11ος είναι οίκος των φιλικών σχέσεων-ως οίκος που ταυτίζεται με το ζώδιο του Υδροχόου- είναι όμως κάτι πολύ περισσότερο από αυτό, αν αναλογιστούμε ότι ως άξονας βρίσκει απέναντί του τον 5ο, οίκο της δημιουργικότητας, του έρωτα και γενικότερα της χαράς της ζωής!

Ο 11ος οίκος στη συναστρία της σχέσης: Με ποιά ζώδια ταυτίζεται

Στην μελέτη της κλασσικής Αστρολογίας έχει επικρατήσει η άποψη ότι ο 11ος είναι οίκος των φιλικών σχέσεων-ως οίκος που ταυτίζεται με το ζώδιο του Υδροχόου- είναι όμως κάτι πολύ περισσότερο από αυτό, αν αναλογιστούμε ότι ως άξονας βρίσκει απέναντί του τον 5ο, οίκο της δημιουργικότητας, του έρωτα και γενικότερα της χαράς της ζωής! Στον 11ο ανακαλύπτουμε ότι δεν είμαστε μόνοι σε αυτά που πρεσβεύουμε, σε αυτά που παλεύουμε για να διαδώσουμε. Χρειαζόμαστε συμμάχους για να μοιραστούμε κοινές εμπειρίες, να καταστρώσουμε σχέδια δράσης και να πάρουμε δύναμη μέσα από μια συλλογική στάση έναντι των υπολοίπων που προτάσσουν κάτι διαφορετικό από τις δικές μας θέσεις και ιδέες.


Μας σπρώχνει να βουτήξουμε στα νερά μια κοινωνίας άλλων ομάδων με διαφορετικές αντιλήψεις, με άλλο κριτικό πνεύμα. Σκεφτείτε πόση χαρά έχουμε νιώσει κάθε φορά που συναντάμε άτομα που μας συνδέει κάτι μικρό ή μεγάλο, κάτι σπάνιο ή και κάτι εντελώς κοινότυπο(όπως η καταγωγή ας πούμε, ή ράτσα του σκύλου μας) αυτόματα ταυτιζόμαστε  και βάζουμε μπροστά το Εμείς αντί του Εγώ! Εμείς έχουμε Λαμπραντόρ, εμείς ανήκουμε στην ομάδα των Κανίς ή  ακόμα πιο προχωρημένα Εμείς οι “νεοφιλευλεύθεροι” ή οι “ευρωσοσιαλιστές” κλπ Ετσι αντιλαμβανόμαστε και γιατί ο συγκεκριμένος οίκος ταυτίζεται με το κοινοβούλιο, τα πολιτικά κόμματα, τις ομάδες δηλαδή που μοιράζονται ίδιες προσδοκίες κ ιδανικά,κοινές προοπτικές, κοινωνικότητα, φίλους καρδιάς, συνοδοιπόρους και όχι μάζα, όχλο που δεν μας συνδέει τίποτα κοινό.


Απαιτεί βέβαια ένα σχετικό αντάλλαγμα- ίσως τίμημα ανάλογα πως το βλέπει ο καθένας- του να παραιτηθούμε από τον εαυτό μας και να ισορροπήσουμε την ατομικότητα μας με μια πιο συλλογική νοοτροπία. Και μην νομίζετε πως αυτό είναι πάντα πολύ εύκολο εφόσον απαιτεί μια φυσική ευκινησία πνεύματος, μια γρηγοράδα στην ενσωμάτωση άλλων ιδεών, μια υποχωρητικότητα στις εντάσεις και στις αλλαγές της ψυχολογικής συμπεριφοράς των μελών. Ο 11ος  έχει φυσικό κυβερνήτη τον πλανήτη Ουρανό και η ροή των πληροφοριών μας κρατούν σε εγρήγορση. Οι κοινωνικές οργανώσεις τις οποίες κυβερνά είναι πάντα σε κατάσταση ροής, υπάρχει ένταση μεταξύ της έμπνευσης που τις θέτει σε κίνηση και των δυνάμεων του χρόνου που τις χωρίζουν.


Οι φίλοι είναι ένας διαρκώς μεταβαλλόμενος κύκλος. Οι ομάδες είναι καλές για μερικά χρόνια και μετά αλλάζουν ή καταρρέουν. Στον 11ο συναντάμε έναν κόσμο που διαρκώς μεταβάλλεται. Οτιδήποτε ατομικό κομμάτι δημιουργούμε στον 5ο οίκο, εδώ υποβάλλεται σε δοκιμασίες , για να σταθεί ή να βυθιστεί σε ένα μετατοπιζόμενο έδαφος. Αν ο 10ος περιγράφει το ρόλο μας στην κοινωνία, ο 11ος δεικνύει πως ακριβώς το κάνουμε, πως εμείς οι ίδιοι αυτοπραγματωνόμαστε μέσα στις μεταβαλλόμενες συνθήκες,ξανά και ξανά!


 


Ο Έρωτας ξεγυμνώνει σώματα και η φιλία χαρακτήρες


 


Αναλογιστείτε τώρα τη σημαντικότητα του 11ου οίκου στους δεσμούς που αναπτύσσουμε με άλλους ανθρώπους, είτε είναι ερωτικοί, φιλικοί ,επαγγελματικοί, είτε  καλούμαστε να συνεργαστούμε σε ένα ευρύτερο πλαίσιο βάση των ιδιοτήτων μας ή των ενδιαφερόντων μας. Η σύνδεση απαιτεί ελεύθερες και ολοκληρωμένες προσωπικότητες που δεν αποσκοπούν σε κάποιο ιδιοτελές συμφέρον και που καλλιεργούν από κοινού τις ίδιες προσδοκίες. Σε μια συναστρία δε, γίνεται ακόμα πιο σημαντικός γιατί μας αποκαλύπτει αν τα μέλη της σχέσης αισθάνονται ότι μοιράζονται ίδιες ελπίδες, όνειρα και στόχους. Αν νιώθουν φιλικά μεταξύ τους ανεξάρτητα από οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα.Ας δούμε όμως πως λειτουργούν οι πλανήτες στον 11ο οίκο με αμοιβαία τοποθέτηση:

Ήλιος: Ο Ήλιος του ενός στον 11ο οίκο ενός άλλου προσώπου φωτίζει πραγματικά την έννοια της ειλικρινούς φιλίας, πριν από οτιδήποτε άλλο! Οποιαδήποτε σχέση κι αν συνδέει τα άτομα-ακόμα κι αν είναι αδέλφια- είναι πάνω απ' όλα πρώτα φίλοι και νιώθουν ότι από κοινού αντιπροσωπεύουν μια ολότητα. Μια τέτοια σχέση σπάνια σπάει ή επηρεάζεται από εξωγενείς παράγοντες εφόσον ανανεώνεται διαρκώς από τα μέλη της με πρωτότυπες και συναρπαστικές πληροφορίες


 


Σελήνη: Η Σελήνη του ενός στον 11ο οίκο ενός άλλου προσώπου φανερώνει ότι αναπτύσσονται συναισθηματικοί δεσμοί με βάση την κοινή τους ιδεολογία. Συνήθως εκφράζονται αυθόρμητα και παρακινούνται να συμμετέχουν σε ομάδες, κινήματα κλπ .Αν ζουν μαζί, νιώθουν την ανάγκη να γεμίζουν το σπίτι τους από φίλους, ομοιδεάτες, συγγενείς κλπ αρκεί να υπάρχει “ζεστή” ατμόσφαιρα και  τρυφερή αφοσίωση.


 


Ερμής: Ο Ερμής του ενός στον 11ο οίκο ενός άλλου προσώπου είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που μπορεί να απολαύσουν δυο άνθρωποι μεταξύ τους , ανεξαρτήτως τη σχέση που τους συνδέει. Νιώθουν ελεύθεροι να μιλήσουν για οτιδήποτε θέμα  και με οποιοδήποτε τρόπο. Μπορούν να φωνάξουν, να κλάψουν, να γελάσουν και να νιώσουν ότι κάποιος τους καταλαβαίνει και τους κάνει να νιώθουν απολύτα αποδεκτοί.


 


Αφροδίτη: Η Αφροδίτη του ενός στον 11ο οίκο ενός άλλου προσώπου καθιστά λίγο δυσδιάκριτα τα όρια της σχέσης αν είναι μόνο φίλοι και όχι ζευγάρι. Υπάρχει ένα αδιόρατο φλερτ, μια περίεργη αίσθηση ότι υπάρχει κάτι όμορφο που τους  ενώνει -ίσως σεξουαλικό- αλλά ίσως και όχι. Μπορεί να μπερδευτούν σε παιχνίδια ερωτοφιλικά λοιπόν, που ίσως είναι αδιέξοδα. Αν πρόκειται όμως για ερωτική σχέση είναι καταπληκτική η σύνδεση και η κοινή οπτική που αναπτύσσεται μεταξύ τους απέναντι σε όλα τα ζητήματα


 


Άρης: Ο Άρης του ενός στον 11ο οίκο ενός άλλου προσώπου είναι ιδανικός για να δραστηριοποιηθούν τα μέλη μιας σχέσης ώστε να κατακτήσουν κοινά ιδανικά. Υπάρχει ενθουσιασμός,ενέργεια,παρότρυνση μέχρι όμως το σημείο που δεν θα αρχίσουν οι παρεκτροπές ιδεών από την αρχική τους θέση. Αν κάτι αλλάξει ή κάποιος από τους δύο συσχετιστεί με άλλα άτομα διαφορετικών αντιλήψεων τότε δυστυχώς συγκρούονται και σπάνε δεσμούς-συνήθως εξαιτίας τρίτων προσώπων.


 


Δίας: Ο Δίας του ενός στον 11ο οίκο ενός άλλου προσώπου είναι απίστευτα επεκτατικός στα σχέδια και τους στόχους των μελών μιας σχέσης. Ξεκινούν να φτιάξουν μια μικρή σχεδία και καταλήγουν να ναυπηγήσουν ολόκληρο υπερωκεάνιο! Μεταξύ τους υπάρχει άνεση, εμπιστοσύνη, αισιοδοξία και προπάντων Πίστη ότι στο οτιδήποτε αναλαμβάνουν θα ευεργετήσουν μια ευρύτερη ομάδα ανθρώπων


 


Κρόνος: Ο Κρόνος του ενός στον 11ο οίκο ενός άλλου προσώπου δυσκολεύει πολύ την ανάπτυξη εμπιστοσύνης μεταξύ τους. Νιώθουν πιθανότατα μη αποδεκτοί και γίνονται σνομπ ή ψυχροί χτίζοντας τοιχία στην επικοινωνία. Αν κατορθώσουν να συνδεθούν με κάποιο τρόπο θα είναι απαγορευτικοί σε φιλικές συναναστροφές, θα “κόβουν” το όραμα ή την ελπίδα και θα γειώνουν  τη σχέση σε μια ρεαλιστική βάση καθημερινών υποχρεώσεων


 


Ουρανός: Ο Ουρανός του ενός στον 11ο οίκο ενός άλλου προσώπου συνήθως τον συναντάμε όταν τα ζευγάρια μοιράζονται ασυνήθιστα κι επαναστατικά μοντέλα σχέσεων. Συνδικαλιστές ή μέλη ανθρωπιστικών σωματείων που αγωνίζονται για το άνοιγμα των συνειδησιακών προτύπων της Παγκόσμιας τάξης πραγμάτων


 


Ποσειδώνας: Ο Ποσειδώνας του ενός στον 11ο οίκο ενός άλλου προσώπου μπορεί να λειτουργήσει με υψηλά οράματα και ιδανικά και να σπρώξει τα μέλη της σχέσης στην απογείωση, μπορεί όμως να τους οδηγήσει και στο να προβάλουν  εξωπραγματικά αιτήματα ο ένας στον άλλο,με τον κίνδυνο πάντα να γίνουν θυσίες που να τους αφαιρέσουν την ποιότητα στη ζωή τους.


 


Πλούτωνας: Ο Πλούτωνας του ενός στον 11ο οίκο ενός άλλου προσώπου αποκαλύπτει μια βαθιά σύνδεση σε συλλογικό επίπεδο ιδεών, σχεδίων, στόχων. Όσο και επιφυλακτικά να είναι τα άτομα στην αρχή μιας σχέσης, στην πορεία παραιτούνται από οτιδήποτε εμπεριέχει επιφανειακές σκοπιμότητες και αφιερώνονται με πάθος στα κοινά τους οράματα. Συχνά επηρεάζουν μεγάλες μάζες κοινού.Η Αλήθεια είναι ότι κανένας δεν μπορεί να ζήσει μόνος του! Κανείς ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε από τη μοναξιά του και  όλοι έχουμε ανάγκη να ανήκουμε κάπου, να γίνουμε κάτι μεγαλύτερο, κάτι καλύτερο μέσα από την ομαδοποίηση με άλλους ανθρώπους που μας συνδέουν κοινά όνειρα, στόχοι κι ελπίδες. Ψάχνοντας στο μονοπάτι της ζωής άλλοτε βρίσκουμε αυτούς που χρειαζόμαστε για να προωθήσουμε ένα σχέδιο, μια ιδέα ή μπαίνουμε σε ομάδες που πιστεύουμε ότι μας ταιριάζουν προκειμένου να εξελιχθούμε και να έχουμε και μια παρέα,μια συντροφιά στην αναζήτηση μας. Συχνά απογοητευόμαστε, άλλοτε διακόπτουμε και άλλοτε πάλι καταφέρνουμε να διατηρήσουμε για πολλά χρόνια τις επαφές μας αυτές. Το σημαντικό στις συμμετοχές μας αυτές δεν είναι η επιτυχία με την έννοια της μακροημέρευσης αλλά με την έννοια της επίδρασης μας στην εξέλιξη του συλλογικού πνεύματος.(συνειδητού ή ασυνειδήτου).


 


ΠΗΓΗ: http://www.oroskopos.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X