Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / "Η πρόσβαση στην ενιαία αγορά συνδέεται με την αποδοχή της ελευθερίας μετακίνησης"
"Η πρόσβαση στην ενιαία αγορά συνδέεται με την αποδοχή της ελευθερίας μετακίνησης" thumbnail

"Η πρόσβαση στην ενιαία αγορά συνδέεται με την αποδοχή της ελευθερίας μετακίνησης"

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ υπογράμμισε σήμερα ότι κατά τις διαπραγματεύσεις της με τη Βρετανία η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να παραμείνει σταθερή στη θέση της ότι η πρόσβαση στην ενιαία αγορά της συνδέεται με την ελευθερία της μετακίνησης των πολιτών.


«Αν δεν ξεκαθαρίσουμε ότι η πλήρης πρόσβαση στην ενιαία αγορά συνδέεται με την πλήρη αποδοχή της ελευθερίας μετακίνησης, τότε το κάθε μέλος της ΕΕ θα αρχίσει να κάνει ό,τι θέλει», δήλωσε η Μέρκελ σε συνέδριο της Ένωσης Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI).


Η Γερμανίδα Καγκελάριος παραδέχτηκε ότι το Brexit είναι ένα σημείο καμπής για την ΕΕ, ενώ προειδοποίησε ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ΕΕ και της Βρετανίας δεν θα είναι εύκολες, εξηγώντας ότι θα πρέπει να ξεκαθαριστεί τι είδους πρόσβαση θα έχει η μία πλευρά στην αγορά της άλλης.


Την ίδια ώρα η Μέρκελ επεσήμανε ότι είναι πεπεισμένη πως οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ΕΕ και του Καναδά για τη Συνολική Οικονομική και Εμπορική Συμφωνία (CETA) θα έχουν αίσιο τέλος.


 


Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X