Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Η «ΕΛΠΙΔΑ» αποχαιρετά τον Τούρκο Πρέσβη και τη σύζυγό του τιμώντας τη συνεισφορά τους
Η «ΕΛΠΙΔΑ» αποχαιρετά τον Τούρκο Πρέσβη και τη σύζυγό του  τιμώντας τη συνεισφορά τους thumbnail
Καθώς σε λίγες μέρες λήγει η θητεία του Τούρκου Πρέσβυ στην Ελλάδα, κυρίου Kerim Uras, ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» διοργάνωσε αποχαιρετιστήρια εκδήλωση προς τιμήν του και προς τιμήν της συζύγου του, Zeynep, που από την πρώτη στιγμή που βρέθηκαν στην Ελλάδα μοιράστηκαν το όραμα της «ΕΛΠΙΔΑΣ» και ανέλαβαν πολλές και ποικίλες πρωτοβουλίες προκειμένου να βοηθήσουν τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο και τις οικογένειές τους.

Η «ΕΛΠΙΔΑ» αποχαιρετά τον Τούρκο Πρέσβη και τη σύζυγό του τιμώντας τη συνεισφορά τους

Η «ΕΛΠΙΔΑ» αποχαιρετά τον Πρέσβη της Τουρκίας στην Ελλάδα και τη σύζυγό του


Καθώς σε λίγες μέρες λήγει η θητεία του Τούρκου Πρέσβυ στην Ελλάδα, κυρίου Kerim Uras,  ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» διοργάνωσε αποχαιρετιστήρια εκδήλωση προς τιμήν του και προς τιμήν της συζύγου του, Zeynep, που από την πρώτη στιγμή που βρέθηκαν στην Ελλάδα μοιράστηκαν το όραμα της «ΕΛΠΙΔΑΣ» και ανέλαβαν πολλές και ποικίλες πρωτοβουλίες προκειμένου να βοηθήσουν τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο και τις οικογένειές τους.


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων στο Γουδή, όπου η Πρόεδρος της «ΕΛΠΙΔΑΣ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», κύριος Μανώλης Παπασάββας, υποδέχτηκαν τον Πρέσβη Kerim Uras  και τη σύζυγό του Zeynep, που ήρθαν συνοδευόμενοι από τον πληρεξούσιο υπουργό της Τουρκικής Πρεσβείας, κύριο Bariş Kalkavan (Mπάρις Καλκαβάν), την ακόλουθο πολιτισμού και τουρισμού της Πρεσβείας, κυρία  Asli Aksungur (Άσλι Άξουνγκουρ) και τους εκπροσώπους του επιχειρηματικού ομίλου Dogus Holding, τον κύριο Γιάννη Τσιρίκο και την κυρία  Zeynep ÜÇOK (Zεϋνέπ Ουτσόκ)."Νιώθω πολύ συγκινημένη, είπε η κυρία Βαρδινογιάννη, που σήμερα συγκεντρωθήκαμε εδώ για να τιμήσουμε δυο  μεγάλους φίλους της «ΕΛΠΙΔΑΣ», τον Kerim και την Zeynep, για την ανεκτίμητη βοήθειά τους στο έργο μας, αλλά και για να τους αποχαιρετήσουμε που φεύγουν από τη χώρα μας για τη νέα τους αποστολή. Από την πρώτη στιγμή που ήρθαν στην Ελλάδα αγκάλιασαν τις προσπάθειές μας για τα παιδιά με καρκίνο και τοποθέτησαν την ανθρωπιστική τους δράση και συνεργασία μαζί μας στην καθημερινή τους ατζέντα μαζί με τις προσπάθειές τους να ενδυναμώσουν τους δεσμούς φιλίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία. Εκτός από τις επανειλημμένες επισκέψεις τους στο νοσοκομείο μας και τους μικρούς μας ασθενείς, ήταν οι πρώτοι που συνέβαλαν στο Πρόγραμμα Αδελφοποίησης του νοσοκομείου μας με παιδιατρικά νοσοκομεία σε όλο τον κόσμο, συνδέοντάς μας με το παιδιατρικό ογκολογικό νοσοκομείο της Ανκάρα".


 


"Είχαν επίσης την καλοσύνη να διοργανώσουν για την «ΕΛΠΙΔΑ» φιλανθρωπική εκδήλωση με τουρκικά πολιτιστικά δρώμενα, να πάρουν μέρος στο Διεθνές  Food Festival για την «ΕΛΠΙΔΑ», ενώ μας αφιερώνουν το Φεστιβάλ Τουρκικού Κινηματογράφου που θα πραγματοποιηθεί σε λίγες μέρες στην Αθήνα. Πάνω απ’ όλα μας ένωσαν τα χέρια τους με τα δικά μας για να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να δώσουμε στα άρρωστα παιδιά μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Η συνεχής ενθάρρυνσή τους στον αγώνα μας εκφράζει τη βαθιά τους ευαισθησία και μας κάνει να νιώθουμε ευγνώμονες απέναντί τους. Ο Kerim και η Zeynep θα μας λείψουν αλλά θα μείνουν για πάντα στην καρδιά μας ως αγαπημένοι φίλοι και σύμμαχοι".Εν συνεχεία η κυρία Βαρδινογιάννη απένειμε στον Τούρκο Πρέσβυ την Τιμητική Πλακέτα της «ΕΛΠΙΔΑΣ» και στην σύζυγό του το αγαλματίδιο της «ΕΛΠΙΔΑΣ», ενώ στον Τοίχο των Αστεριών του Νοσοκομείου τοποθετήθηκε ένα αστέρι με το όνομά τους, πλάι στα αστέρια με τα ονόματα των μεγάλων υποστηρικτών του Συλλόγου, για να θυμίζει τη σημαντική τους βοήθεια στα άρρωστα παιδιά.Ο κύριος Uras συγκινημένος ευχαρίστησε την κυρία Βαρδινογιάννη για την τιμή που κάνει στον ίδιο και τη σύζυγό του και πρόσθεσε: «Θυμάμαι την πρώτη ημέρα που ήρθα με την Zeynep στην ΕΛΠΙΔΑ. Ήταν μια πολύ δύσκολη ημέρα και ήμουν πολύ απασχολημένος και είπα δεν ξέρω αν θα καταφέρω να έρθω και η Zeynep μου είπε: «Δεν ξέρω τι θα κάνεις αλλά θα έρθεις στην ΕΛΠΙΔΑ». Και ήταν η καλύτερη απόφαση που πήραμε και την ευχαριστώ γι’ αυτό… Ήταν πολύ συγκινητική η πρώτη μου επίσκεψη στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων… Και σήμερα είμαι πολύ συγκινημένος. Έχω πολύ δυνατά συναισθήματα για το έργο που κάνετε. Επίσης ευχαριστώ τη Μαριάννα και τον Βαρδή για την πολύτιμη υποστήριξη… Είναι τιμή να είμαστε στον Χάρτη Αδελφοποιήσεων της «ΕΛΠΙΔΑΣ» και θέλουμε να εμβαθύνουμε σε αυτή τη σχέση… Η δουλειά της Μαριάννας είναι πραγματικά αξιοθαύμαστη. Προσφέρει ασφάλεια και σταθερότητα στην κοινωνία και αυτό είναι πολύ σημαντικό να συνεχιστεί. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να προσφέρουμε τη στήριξή μας όπως μπορούμε και απ’ όπου και αν βρισκόμαστε».


Αποτέλεσμα εικόνας για Ελπίδα μονάδα Παίδων


Τέλος το Μετάλλιο του Υποστηρικτή της «ΕΛΠΙΔΑΣ» απονεμήθηκε στον κύριο Bariş Kalkavan, στην κυρία  Asli Aksungur και στην κυρία Μαριλίν Αγιάννογλου -γραμματέα της τουρκικής πρεσβείας-  για τη συνεισφορά τους στο έργο του Συλλόγου, καθώς και στους Γιάννη Τσιρίκο και Zeynep ÜÇOK  που εκπροσώπησαν τον Όμιλο Dogus Holding,  ο οποίος προέβη σε συμβολική δωρεά προς τον Σύλλογο.


 Αποτέλεσμα εικόνας για συλλογοσ ελπιδα


 


 


 


 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X