Κραυγή του Τένεσι Ουίλλιαμς με Παπαδημητρίου-Συσσοβίτη thumbnail

Κραυγή του Τένεσι Ουίλλιαμς με Παπαδημητρίου-Συσσοβίτη

Το σπάνιο αριστούργημα του Τένεσι Ουίλλιαμς ανεβαίνει από 7 Οκτωβρίου στο Faust. Έργο σχεδόν άγνωστο στο αθηναϊκό κοινό η Κραυγή περιγράφεται από τον συγγραφέα ως «το καλύτερο έργο μου μετά το Λεωφορείο ο Πόθος». Χρειάστηκαν πάνω από δέκα χρόνια για ολοκληρωθεί η συγγραφή του και αποτελεί μια καινοτομία στο συγγραφικό του ύφος.


Την Κραυγή έρχεται να μας συστήσει η σκηνοθέτης Έλλη Παπακωνσταντίνου που αναμετριέται για δεύτερη φορά με τον κόσμο του έργου μετά το ανέβασμά του στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας το 2014.


Ο Φελίς και η Κλαιρ, ηθοποιοί και αδέλφια στη ζωή, βρίσκονται σε ένα παραμελημένο θέατρο όταν πληροφορούνται ότι ο θίασος τούς παράτησε. Εγκαταλελειμμένοι από τους συνεργάτες τους, χωρίς σκηνικό, σχεδόν χωρίς έργο, αντικρίζουν το κοινό τους να παίρνει τις θέσεις του στο θέατρο και να περιμένει να αρχίσει η παράσταση. Αναγκαστικά, δεν παίζουν το προγραμματισμένο έργο, αλλά το «Έργο των Δύο Χαρακτήρων», έργο για δύο εγκαταλελειμμένα αδέλφια. Καθώς οι ηθοποιοί αυτοσχεδιάζουν πάνω σε μέρη του έργου που δεν θυμούνται ή δεν έχουν ακόμα γραφτεί, χάνονται τα όρια ανάμεσα στον ρόλο και τον ηθοποιό, στην πραγματικότητα και την ψευδαίσθηση.


Ο Αλέκος Συσσοβίτης και η Μάνια Παπαδημητρίου, που υποδύονται αντίστοιχα τον Φελίς και την Κλαιρ, αναμετριούνται με την εθιστική ευφορία και τις δυσκολίες της θεατρικής πράξης σε μια παράσταση – κλειδαρότρυπα στο making off του θεάτρου, όπου ο συγγραφέας εκθέτει τις στιγμές που το προσωπικό τραύμα του καλλιτέχνη μετουσιώνεται σε τέχνη.


Το έργο Out Cry του Τένεσι Ουίλλιαμς παίχτηκε για πρώτη φορά στο Hampstead Theater Club του Λονδίνου το 1967 με τον τίτλο The Two Character Play. Το 1971 ανέβηκε στο Σικάγο μια άλλη εκδοχή του έργου με τον τίτλο Out Cry και με αυτόν τον τίτλο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Νέα Υόρκη το 1975.από 7 Οκτωβρίου για λίγες παραστάσεις


Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00


Κυριακή στις 20:00


 


Τιμές Εισιτηρίων


Κανονικό: 12€


Φοιτητικό-ανέργων: 10€


Ατέλειες: 5€


 


Διάρκεια Παράστασης:


100 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)


 


Faust, Θησείο


Καλαμιώτου 11 και Αθηναϊδος 12


Τηλέφωνο: 210 32 34 095


 


http://www.faust.gr/kraygi/


 


 


 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X