Υλικά για 4 άτομα Υλικά -4 αγκινάρες άγριες φρέσκες |
Eκτέλεση
Βάζουμε τα αμύγδαλα σε ταψί και τα καβουρδίζουμε στους 150°C στον φούρνο για 10-12 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Αναμειγνύουμε σε μπολ τον χυμό του λεμονιού μαζί με 4 φλιτζάνια κρύο νερό.
Αφαιρούμε με ψαλίδι το 1/3 της κορυφής από τις αγκινάρες. Αφαιρούμε και τα σκληρά εξωτερικά φύλλα και ψαλιδίζουμε τα αγκάθια από τα υπόλοιπα. Κόβουμε το κοτσάνι αφήνοντας 2 εκ. Το ξεφλουδίζουμε κι αυτό με αποφλοιωτή λαχανικών. Κόβουμε κάθε αγκινάρα στη μέση από πάνω προς τα κάτω μαζί με το κοτσάνι. Αφαιρούμε το χνούδι με κουταλάκι. Βυθίζουμε τις αγκινάρες στο μπολ με το λεμονόνερο για να μην μαυρίσουν. Τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τις τοποθετούμε σε πιατέλα. Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά της βινεγκρέτ σε βάζο με καπάκι μέχρι να ενωθούν. Περιχύνουμε τις αγκινάρες με τη βινεγκρέτ, αφήνουμε να σταθούν για 15 λεπτά, τις πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα και σερβίρουμε.