Υλικά για 8-10 άτομα Υλικά -600 γρ. φράουλες, πλυμένες, χωρίς το κοτσάνι |
Eκτέλεση
Ετοιμάζουμε την κρέμα: Βράζουμε το γάλα με το σιμιγδάλι, το ξύσμα του λεμονιού και τη βανίλια, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας. Προσθέτουμε 1 κουταλιά βούτυρο. Αδειάζουμε την κρέμα σε γυάλινο μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη που ακουμπά στην επιφάνεια της κρέμας και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά. Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη στο μίξερ, μέχρι να έχουμε μια αφράτη ανοιχτόχρωμη κρέμα. Ρίχνουμε στο μίξερ και την κρέμα με το γάλα και το σιμιγδάλι και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα, ίσα-ίσα να πάρουμε ένα ομογενές μείγμα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Aπλώνουμε στον πάγκο της κουζίνας ένα φύλλο. Το διπλώνουμε στα δύο, αλείφουμε με λίγο βούτυρο, ξαναδιπλώνουμε και βουτυρώνουμε ξανά. Βάζουμε στο κέντρο 2 κουταλιές από την κρέμα και 2-3 φράουλες, κλείνουμε το πουγκί και δένουμε προσεκτικά με σπάγκο μαγειρικής. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και η κρέμα, αλείφουμε τα πουγκιά με βούτυρο και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Πασπαλίζουμε με άχνη. Τα σερβίρουμε χλιαρά.