Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Εμφύλιος και εντός του ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα
Εμφύλιος και εντός του ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα  thumbnail

Εμφύλιος και εντός του ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα

Εσωτερικές διαμάχες μεταξύ του σκληρού πυρήνα των τεχνοκρατών του ΔΝΤ και του πολιτικού γκρουπ που πρόσκειται στον Λευκό Οίκο έχουν ξεσπάσει εδώ και ένα μήνα για το θέμα του ελληνικού χρέους.


Σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day.gr και του πρακτορείου ΜΝΙ, ο σκληρός επικεφαλής του ΔΝΤ για την Ευρώπη, Πολ Τόμσεν, τάσσεται πλέον ανοικτά υπέρ της συνολικής εξόδου του ΔΝΤ από την Ελλάδα.


Υποστηρίζει δε ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο οικονομικό, καθώς η ελληνική οικονομία θεωρείται «μη επιδιορθώσιμη» (beyond repair), αλλά και βαθύτατα πολιτικό, καθώς έτσι όπως εξελίσσεται το ευρωπαϊκό πρόγραμμα καμμία ελληνική κυβέρνηση δεν θα είναι σε θέση να το «σώσει».


Κατά τον κ. Τόμσεν, το Ταμείο δεν πρέπει να εγκλωβιστεί στις διαθέσεις της ΕΕ να κρατήσει την υπόθεση ως έχει και το ΔΝΤ ως τεχνικό σύμβουλο, και να συζητήσει το θέμα του χρέους μετά τις γερμανικές εκλογές, γιατί σύμφωνα με τον ίδιο, ούτε τότε η ΕΕ θα μπορέσει να καταλήξει σε μια ριζοσπαστική απόφαση για τη βιωσιμότητά του, που μέχρι τότε θα έχει εκτροχιαστεί.


«Αν αφήσουμε τα πράγματα ως έχουν μέχρι το 2017, θα μπει το Ταμείο σε πρόγραμμα δανειοδότησης για ένα και μόνο έτος; Δεν έχει νόημα», διαπίστωσε αξιωματούχος του Ταμείου.


Και ενώ η ομάδα Τόμσεν θέλει ξεκάθαρη έξοδο, η λεγόμενη «πολιτική ομάδα» σπρώχνει για μετατόπιση της συζήτησης για ένα έτος, με την προϋπόθεση όμως ότι το ΔΝΤ θα λέει ανοικτά την άποψή του και τη θέση του όπως έκανε χθες άλλωστε η κ. Λαγκάρντ.


Με την προεκλογική περίοδο στις ΗΠΑ, πάντως, να είναι σε πλήρη εξέλιξη, εκτιμάται ότι κανείς στον Λευκό Οίκο δεν είναι διατεθειμένος να κληρονομήσει το ελληνικό πρόβλημα μόλις εκλεγεί.


 


Πηγή: real.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X