Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Όταν ο Μητσοτάκης γινόταν… Φίλης για το μάθημα των θρησκευτικών
Όταν ο Μητσοτάκης γινόταν... Φίλης για το μάθημα των θρησκευτικών thumbnail
Σε... ανύποπτο χρόνο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τάχθηκε υπέρ ενός αναμορφωμένου και ενδιαφέροντος μαθήματος για τα Θρησκευτικά, στην κατεύθυνση που έχει χαράξει το υπουργείο Παιδείας ώστε το μάθημα να γίνει πιο ενδιαφέρον και να μην υπάρχει λόγος εξαίρεσης μαθητών από αυτό.

Όταν ο Μητσοτάκης γινόταν… Φίλης για το μάθημα των θρησκευτικών

Σε… ανύποπτο χρόνο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τάχθηκε υπέρ ενός αναμορφωμένου και ενδιαφέροντος μαθήματος για τα Θρησκευτικά, στην κατεύθυνση που έχει χαράξει το υπουργείο Παιδείας ώστε το μάθημα να γίνει πιο ενδιαφέρον και να μην υπάρχει λόγος εξαίρεσης μαθητών από αυτό.


Ο Κ. Μητσοτάκης είχε μιλήσει το περασμένο Καλοκαίρι στον Ενικό και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είχε πει ότι αν και «τα Θρησκευτικά είναι μέρος της παράδοσης του γνωστικού αντικειμένου που συνδέεται με την ελληνική Παιδεία», ο ίδιος είναι υπέρ της αλλαγής του τρόπου που διδάσκεται. 

 

«Θα ήθελα μία αναμόρφωση του μαθήματος των Θρησκευτικών, δεν σας το κρύβω. Είμαι γονιός και διαβάζω τα βιβλία των παιδιών. Δεν νομίζω ότι το μάθημα των Θρησκευτικών υπηρετείται κατ' ανάγκη με τον καλύτερο τρόπο, έτσι όπως διδάσκονται τα Θρησκευτικά. Θα ήθελα άλλου είδους Θρησκευτικά», είπε τότε ο πρόεδρος της ΝΔ.

 

Σημείωσε μάλιστα ότι η αλλαγή του μαθήματος ώστε να απαντά στις σύγχρονες ανησυχίες του μαθητή και μελλοντικού πολίτη, θα καθιστούσε πλέον άχρηστη τη διαδικασία εξαίρεσης από το μάθημα. Όπως είπε, την «δυνατότητα να εξαιρεθούν παιδιά από το μάθημα των Θρησκευτικών» την θεωρεί σεβαστή, αλλά «αν κάναμε το μάθημα των Θρησκευτικών πραγματικά ενδιαφέρον, πιο ενδιαφέρον από ό,τι είναι σήμερα, δεν θα υπήρχε η ανάγκη και η διάθεση να εξαιρούνται πολλά παιδιά από το μάθημα των Θρησκευτικών».

 


Δείτε το βίντεο left.gr 


 


[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X