Συγχώνευση ΣΚΑΙ – ALPHA; Τι θα γίνει με ακριβά συμβόλαια παρουσιαστών; thumbnail

Συγχώνευση ΣΚΑΙ – ALPHA; Τι θα γίνει με ακριβά συμβόλαια παρουσιαστών;

Επικαλύψεις και γρίφοι στα ακριβά συμβόλαια της Μενεγάκη κ.ά


Αλληλοσυγκρουόμενες φθάνουν οι πληροφορίες από το Φάληρο σε ό,τι αφορά στο εύρος της συνεργασίας μεταξύ ΣΚΑΙ και ALPHA.


Η μία πλευρά πληροφόρησης αναφέρει ότι Κοντομηνάς και Κιμπουρόπουλος συνεργάζονται πυρετωδώς για την κοινή συμπόρευση των δυο καναλιών, χωρίς να διευκρινίζονται περαιτέρω λεπτομέρειες για το πώς θα προχωρήσει το κοινό σχήμα… Και την ίδια ώρα, άλλη πλευρά πληροφόρησης υποστηρίζει ότι η συνεργασία των δυο καναλιών έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και εξαντλείται στην εξαγορά ορισμένων παραγωγών του ALPHA από τον ΣΚΑΙ που επιθυμεί να τις εντάξει στο νέο του πρόγραμμα που σαφώς θα έχει έντονα ψυχαγωγικό χαρακτήρα.


Ανεξάρτητα από τις δυο εκδοχές και ποια θα υπερισχύσει, κάτι που θα φανεί πολύ σύντομα… Υπάρχει έντονη ανησυχία στον ενημερωτικό τομέα του ΣΚΑΙ, από το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ALPHA.


Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Είναι γεγονός ότι ο ΣΚΑΙ στο νέο τηλεοπτικό τοπίο θα χρειαστεί να ενισχύσει το προφίλ του με ψυχαγωγικά προγράμματα και νέες σειρές, διότι η ψυχαγωγία είναι αυτή που προσελκύει τη διαφήμιση. Η ενημέρωση ως γνωστόν δεν πουλάει, βοηθάει όμως, διότι διαμορφώνει το προφίλ του σταθμού και με αυτή την έννοια συμβάλλει στην αύξηση των διαφημιστικών εσόδων. Ωστόσο, οι διαφημιστές ενδιαφέρονται κυρίως για το κομμάτι της ψυχαγωγίας, δεδομένου ότι απευθύνεται στη μεγάλη τηλεοπτική μάζα. Κατά συνέπεια ο ΣΚΑΙ έχει αποφασίσει να προχωρήσει και να εμπλουτίσει το πρόγραμμά του με ψυχαγωγία… Το ερώτημα όμως είναι σε ποιο βαθμό θα το κάνει και πόσο θα αλλάξει τον ενημερωτικό του χαρακτήρα.


Με άλλα λόγια η αναλογία του μείγματος, μεταξύ ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, είναι το κομβικό σημείο στη στροφή που θα επιχειρήσει να κάνει ο ΣΚΑΙ.


Προς αυτή την κατεύθυνση λοιπόν, τα στελέχη του Φαλήρου συζητούν με τον ALPHA που δεν πήρε άδεια, προκειμένου να μεταφερθούν κάποιες παραγωγές του στον ΣΚΑΙ.


Εδώ ακριβώς έγκειται και η ανησυχία που εκδηλώνεται από τον τομέα της ενημέρωσης του ΣΚΑΙ. Αφού στην περίπτωση που τελικά υπάρξει συγχώνευση των δυο καναλιών… Μοιραία η ενημέρωση θα περιοριστεί δραστικά στο νέο κανάλι που θα προκύψει από το «γάμο» των δυο και το 80% του προγράμματος θα καταλάβουν οι ψυχαγωγικές παραγωγές του ALPHA.


Για παράδειγμα η πρωινή ενημέρωση μπορεί να περιοριστεί σε δύο ώρες με τους Λυριτζή – Οικονόμου και να καλυφθεί το υπόλοιπο ενημερωτικό πρόγραμμα του σταθμού που αυτή τη στιγμή παρουσιάζουν η Άννα Μπουσδούκου και το δίδυμο των «Αταίριαστων» στη συνέχεια, με την εκπομπή του ALPHA που παρουσιάζει η Σταματίνα Τσιμτσιλή και απευθύνεται σε μεγαλύτερο πλήθος κοινού. Αντίστοιχα το μεσημέρι μπορεί να καλυφθεί από τη ζώνης της εκπομπής που παρουσιάζει η Ελένη Μενεγάκη… το ίδιο όμως μπορεί να συμβεί και στις υπόλοιπες ενημερωτικές ζώνες… Για παράδειγμα το απόγευμα η ενημέρωση να δώσει τη θέση της σε τηλεπαιχνίδια και σειρές. Αντίστοιχα στο prime time του καναλιού, αντί των ξένων σειρών που προβάλλονται τώρα, να μπουν στη θέση τους οι επιτυχημένες ελληνικές σειρές του ALPHA που σπάνε ταμεία.


Κάπως έτσι ενδέχεται να διαμορφωθεί το νέο πρόγραμμα του ΣΚΑΙ σε περίπτωση που προχωρήσει το σενάριο της συγχώνευσης των δυο σταθμών.


Βεβαίως το σενάριο αυτό επιφυλάσσει πολλές καραμπόλες για άλλους ευπρόσδεκτες και για άλλους όχι… Αφού στο νέο τηλεοπτικό σχήμα που θα προκύψει και φυσικά θα είναι εξαιρετικά δυναμωμένο από άποψη προγράμματος, θα πρέπει να «απαντηθούν» οι επικαλύψεις, σε επίπεδο διευθυντών, δημοσιογράφων και πάει λέγοντας… Ενώ θα πρέπει να αντιμετωπιστούν και ορισμένοι «γρίφοι» στα συμβόλαια δύο ή τριών μεγάλων ονομάτων του ALPHA… όπως για παράδειγμα στην περίπτωση της Ελένης Μενεγάκη που ορίζεται ότι το συμβόλαιο της παύει να ισχύει σε περίπτωση αλλαγής της ιδιοκτησίας του σταθμού.


www.enimerosi24.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X