Το τσίμπημα της σφήκας στο Επί Κολωνώ thumbnail

Το τσίμπημα της σφήκας στο Επί Κολωνώ

Σε συνέχεια των παραστάσεων που δόθηκαν στο πλαίσιο του Off-Off Athens Festival και έπειτα από τη διάκρισή της, η παράσταση Το τσίμπημα της σφήκας της Ομάδας Rapel, σε σκηνοθεσία Ισμήνης Πρωίου, επιστρέφει στη Σκηνή Black Box του Επί Κολωνώ από την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016.


Ο Γιάννης Μπισμπικόπουλος και η Μαρία Παπαφωτίου πρωταγωνιστούν σε μια παράσταση βασισμένη στην αληθινή ιστορία του διηγήματος Απέναντι Όχθη του Φίλιππου Φραγκούλη και σε μαρτυρίες ανθρώπων που επιβίωσαν από τα θλιβερά γεγονότα που συνέβησαν στον Λούσιο ποταμό το 2007 και σημάδεψαν βαθιά τη συλλογική μας συνείδηση.


Ένα ζευγάρι σχεδιάζει μια εκδρομή αγνοώντας τους οιωνούς που τους περικυκλώνουν απειλητικά. Η φύση όμως δείχνει τον πιο κακό της εαυτό παρασέρνοντας τον μικροσκοπικό άνθρωπο που παλεύει για μια ανάσα ζωής.


Η Ομάδα Rapel, προσπαθεί, ακροβατώντας με απόλυτο σεβασμό πάνω στο «σχοινί» ενός αληθινού ισχυρού γεγονότος, να συνδέσει τα νήματα που έρχονται από τις αρχαίες τραγωδίες, με το πρόσωπο μιας ιστορίας που μέσα από τη σύγχρονη τραγικότητά της, μας καλεί να μην την ξεχάσουμε. Μιας ιστορίας που γεμάτη από τα αμείλικτα δικά της γιατί και τα πώς, ορίζει το νόημα της ανθρώπινης θέλησης, την απώλεια, τον αγώνα, τη ζωή αλλά και τον θάνατο, το σεβασμό. Προσπαθεί να δώσει όμως και ελπίδα. Να τιμήσει τον άνθρωπο και αυτούς που πάντα θα «φεύγουν».


Μια προσπάθεια επαφής και με τις 5 βασικές μας αισθήσεις, ίσως γιατί σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, πρέπει να βρούμε την 6η. Την απόλυτα δική μας, τη μοναδική μας αγάπη, το ένστικτο για την αληθινή ζωή και τις αξίες μας. 


Συντελεστές


Παραγωγή: Ομάδα Rapel


Σκηνοθεσία-Δραμ/γική επεξεργασία: Ισμήνη Πρωίου


Σκηνικά: Ιωάννα Λισγάρα


Φωτισμοί: Παναγιώτης Λαμπής


Ηχητικός σχεδιασμός: Γιώργος Διαμαντόπουλος


Κίνηση: Φαίδρα Σούτου


Βοηθός σκηνοθέτη: Πάνος Σβολάκης


Σχεδιασμός οπτικής ταυτότητας: Αριστείδης Γεωργίου


Επιμέλεια αφίσας: Τάκης Πρώιος


Οργάνωση παραγωγής: Πάνος Σβολάκης


 


Ερμηνεύουν


Γιάννης Μπισμπικόπουλος, Μαρία Παπαφωτίου
από 14 Οκτωβρίου έως 22 Ιανουαρίου 2017


στη Σκηνή Black box του Επί Κολωνώ


Παρασκευή στις 9:30μμ., Σάββατο στις 7:00μμ., Κυριακή στις 8:30μμ.


Ναυπλίου 12 και Λένορμαν 94, Κολωνός


210 51 38 067


Εισιτήρια: 


https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-epi-kolono/to-tsimpima-ths-sfikas/#description


 


Χορηγός επικοινωνίας: boro.gr 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X