Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Κάτοικοι Ωραιόκαστρου: κανένα προσφυγόπουλο στα σχολεία του δήμου
Κάτοικοι Ωραιόκαστρου: κανένα προσφυγόπουλο στα σχολεία του δήμου thumbnail

Κάτοικοι Ωραιόκαστρου: κανένα προσφυγόπουλο στα σχολεία του δήμου

Συνέλευση πραγματοποίησαν κάτοικοι του δήμου Ωραιόκαστρου έξω από το 1ο Δημοτικό Σχολείο.


Έπειτα από ομιλίες, οι κάτοικοι αποφάσισαν για τα μέλη που θα συστήσουν τον σύλλογο που θα τους εκπροσωπεί αναφορικά με το ζήτημα της φοίτησης παιδιών προσφύγων στα σχολεία της περιοχής. Μετά την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης, έψαλαν τον εθνικό ύμνο και έκαναν έπαρση της σημαίας.


Οι κάτοικοι δηλώνουν έτοιμοι να μην επιτρέψουν σε κανένα παιδί πρόσφυγα να ενταχθεί στα σχολεία του δήμου, καθώς όπως λένε, τα δικά τους παιδιά αντιμετωπίζουν, ήδη, μεγάλα προβλήματα που δεν έχουν λυθεί, όπως το ότι κάνουν μάθημα σε λυόμενα.


Σε περίπτωση, μάλιστα, που τα παιδιά πρόσφυγες παρακολουθήσουν, τελικά, μαθήματα στα σχολεία του Ωραιόκαστρου, οι ίδιοι προειδοποιούν με αποχή των δικών τους.


Επιπλέον, υποστηρίζουν την κίνηση γονέων να τοποθετήσουν λουκέτα σε σχολείο της Μυτιλήνης, προκειμένου να δηλώσουν έτσι την αντίθεσή τους για το θέμα, ενημερώνοντας ότι κι εκείνοι θα προχωρήσουν σε ανάλογη πράξη.


Ακόμη, κοινοποιούν ότι θα στηρίξουν παρόμοιες πρωτοβουλίες και σε άλλες περιοχές της Θεσσαλονίκης αν χρειαστεί.
Πηγή: thestival.gr, enikos.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X