Σαβίνα Γιαννάτου/Primavera en Salonico/Klezmer Yunan στο ΚΠΙΣΝ (09/10) thumbnail

Σαβίνα Γιαννάτου/Primavera en Salonico/Klezmer Yunan στο ΚΠΙΣΝ (09/10)

Η πλούσια μουσική παράδοση της Μεσογείου και των Βαλκανίων ξεδιπλώνεται και αναβιώνει μέσα από τις σύγχρονες αναγνώσεις της Σαβίνας Γιαννάτου και των Primavera en Salonico. Τραγούδια της Κάτω Ιταλίας, της Κορσικής, της Σαρδηνίας, της Τουρκίας, των Βαλκανίων ερμηνεύονται μαζί με αραβοανδαλουσιανά, σεφαραδίτικα και ελληνικά, υφαίνοντας ένα πολυποίκιλο μουσικό χαλί.


Η ερμηνεύτρια με την εκφραστική δεινότητά της καταργεί τον χώρο και τον χρόνο αποδίδοντας στη World Music την πραγματική της διάσταση. Οι Primavera en Salonico, γνώστες της παράδοσης, με κλασσικές σπουδές και ανεξάντλητο πνεύμα αυτοσχεδιασμού, συνοδεύουν τις μεταμορφώσεις της φωνής της Σαβίνας Γιαννάτου, δημιουργώντας μυστηριακές και εξώκοσμες συγκινήσεις στις εμφανίσεις τους.


Η διεθνώς αναγνωρισμένη ερμηνεύτρια της World Music συνταξιδεύει μουσικά με τους Primavera en Salonico για περισσότερο από είκοσι χρόνια.


Γιάννης Αλεξανδρής: ούτι, κιθάρα, ταμπουράς


Κώστας Βόμβολος: ενορχηστρώσεις, κανονάκι, ακορντεόν


Κυριάκος Γκουβέντας: βιολί


Κώστας Θεοδώρου: κρουστά


Χάρης Λαμπράκης: νέυ


Μιχάλης Σιγανίδης: κοντραμπάσοΣτη σαγήνη του κλαρίνου προσκαλεί το κοινό το νέο μουσικό σχήμα των Klezmer Yunan. Εβραϊκά klezmer τραγούδια των Ασκενάζι των Βαλκανίων, της κεντρικής και βορειοανατολικής Ευρώπης μπλέκουν με παραδοσιακά ελληνικά σε fusion διασκευές με rock, funk, jazz, trip hop, disco και κλασσικές επιρροές, με το κλαρίνο σε κυρίαρχο ρόλο.


Οι δύο παραδόσεις, εκτός από το κλαρίνο ως βασικό όργανο, έχουν και κοινό ρεπερτόριο, το οποίο οι Klezmer Yunan ερμηνεύουν με τον δικό τους, ξεχωριστό τρόπο. Η θεατρικότητα και η ύπαρξη του τραγικού στοιχείου σε κάθε ποιητική πράξη χαρακτηρίζουν τις εμφανίσεις τους, προκαλώντας τη μέθεξη μέσω των ήχων και της κίνησης. Οι Κlezmer από την Ελλάδα μας συστήνονται και επανασυστήνουν την παράδοση.Λεονάρδος Μπατής: τενόρο και μπάσο κλαρίνο


Justine Gussot: πιάνο, πλήκτρα, ινδικό αρμόνιο


Αλέξανδρος Δανδουλάκης: ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα


Θόδωρος Καπετανάκος: πεντάχορδο ηλεκτρικό μπάσο


Δημήτρης Χαϊδεμενάκης: παραδοσιακά κρουστά


Διονύσης Κώνστας (Dio): τύμπανα


Κώστας Νικολόπουλος: ενορχηστρώσεις και κιθάρες


 


Κυριακή 09 Οκτωβρίου 2016 στις 20:00


 


Είσοδος ελεύθερη


Για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη συμμετοχή τηρείται σειρά προτεραιότητας. 


 


Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Ευριπίδου και Λ. Συγγρού, Καλλιθέα


 


http://www.snfcc.org/visitors-center/events/2016/10/savina-yannatou/?lang=el

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X