Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Τα funds ζητούν τη διαχείριση των υποθηκευμένων ακινήτων
Τα funds ζητούν τη διαχείριση των υποθηκευμένων ακινήτων  thumbnail

Τα funds ζητούν τη διαχείριση των υποθηκευμένων ακινήτων

ρεπορτάζ της Αναστασίας Παπαϊωάννου, εφημερίδα Realnews 


 


Τον έλεγχο της διαχείρισης των ακινήτων που έχουν υποθηκευτεί ως εγγυήσεις σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια απαιτούν, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της Realnews, οι ξένες εταιρείες/funds, στις οποίες προγραμματίζεται να ανατεθεί η διαχείριση των κόκκινων δανείων συνολικού ύψους 30 δισ. ευρώ από ολόκληρη την γκάμα χορηγήσεων, επιχειρηματικά (μεγάλα, μεσαία, μικρά), στεγαστικά και καταναλωτικά.


Η απαίτηση αυτή φρενάρει τη διαδικασία αδειοδότησης των εν λόγω εταιρειών από την Τράπεζα της Ελλάδας και το ζήτημα αναμένεται να απασχολήσει τις προσεχείς ημέρες την πολιτική ηγεσία του οικονομικού επιτελείου.


Συγκεκριμένα, τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, καθώς για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να αλλάξει ο νόμος, ο οποίος δεν προβλέπει την ανάθεση της τύχης των υποθηκών -των εμπράγματων εξασφαλίσεων- στα ξένα funds, παρά μόνο την εκχώρηση της διαχείρισης του δανείου.


Πρόκειται για ιδιαίτερα καυτό θέμα, καθώς ακόμη και η σκέψη για αλλαγή του νόμου που θα οδηγήσει τα ακίνητα απευθείας στα ξένα funds, τα οποία θα μπορούν να τα πωλούν, να τα εκπλειστηριάζουν κ.ά., εκτιμάται ότι θα προκαλέσει αλυσιδωτές πολιτικές και κοινωνικές αντιδράσεις.


Πόσο μάλλον με βάση το γεγονός ότι η απαίτηση των ξένων εταιρειών έρχεται τη χρονική στιγμή που οι τράπεζες θα ξεκινήσουν τους πλειστηριασμούς ακινήτων, ακόμα και αν πρόκειται για πρώτες κατοικίες, πλην όσων προστατεύονται από το νόμο Κατσέλη.


 


Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας: 


http://www.enikos.gr/data/files/8af6ccb8d936ad3780a332ec63ae67c0.pdf


 


 


 


 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X